1093 πρόσφυγες Γεζίντι στη δομή των Σερρών- 450 πήραν άσυλο (video)

1093 πρόσφυγες Γεζίντι στη δομή των Σερρών- 450 πήραν άσυλο

1093 άτομα αριθμεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων Γεζίντι στην πόλη των Σερρών εκ των οποίων οι 450 έχουν πάρει το δικαίωμα ασύλου.

 

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Σερρών, η διοικήτρια της δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη τόνισε ότι για τους 450 που ήδη πήραν άσυλο, απαιτούνται να βρεθούν περίπου 150 οικίες, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι δύσκολο να βρεθούν στις Σέρρες, και ειδικά αυτή την εποχή, που υπάρχει ζήτηση και από τους φοιτητές.

 

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όπως αποκάλυψε η κυρία Παναγιωτάκη ενήλικοι της δομής προσφύγων εργάζονται νόμιμα σε γεωργικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις των Σερρών και μάλιστα οι εργοδότες τους είναι ικανοποιημένοι από την εργατικότητά των ανθρώπων.

 

1093 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΕΖΙΝΤΙ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ-450 ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΣΥΛΟ

Σε ότι αφορά την πιθανή έλευση νέων προσφύγων στην δομή των Σερρών, η οποία έχει δυναμικότητα 1500 ατόμων, η διοικήτρια της δομής ήταν κατηγορηματική πως εάν έλθουν θα είναι της φυλής των Γεζίντι. Η κυρία Παναγιωτάκη τόνισε επίσης ότι στα τέσσερα χρόνια που φιλοξενούνται στις Σέρρες οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version