16.5 C
Serres

2ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Δήμου Αμφίπολης 2022

Date:

Ο Δήμος Αμφίπολης και η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. σας προσκαλούν  στο 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας,   11 και 12 Αυγούστου στο Ροδολίβος

Η Γαστρονομία, η κουζίνα και η γεύση κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού του. Γύρω από ένα τραπέζι, τις ώρες αυτές της κοινής χαλαρωτικής συνεύρεσης της οικογένειας, της παρέας, της κοινωνικής ομάδας ερχόμαστε πιο κοντά και απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές οικογενειακής θαλπωρής, φιλικής συντροφιάς αλλά και κοινωνικής επαφής.

Στο Δήμο μας η γαστρονομία κατέχει ιδιαίτερη θέση εδώ και χρόνια. Στη φωτογραφία – αρχείο που βρέθηκε καταγράφηκε μια γαστρονομική εκδήλωση το 1958 στο Ροδολίβος. 

Εμείς που αγαπάμε αυτές τις στιγμές συλλογικής δραστηριότητας και μας αρέσει να αποκαλύπτουμε τα μικρά γευστικά διαμαντάκια που προσφέρει ο τόπος μας θα βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα ταξίδι παραδοσιακών γεύσεων, στο 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας, στις 11 και 12 Αυγούστου, στο Ροδολίβος.

Η γαστρονομία είναι ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας και ο πολιτισμός της γεύσης είναι σπουδαίος και σύνθετος.

2ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Δήμου Αμφίπολης 2022

Κάθε τόπος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτά είναι η ιστορία του, η παράδοση, η αγροτική οικονομία του, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η γαστρονομία του με τις τοπικές μαγειρικές τεχνικές, ο πολιτισμός του και τέλος ο τουρισμός του.

Ο γαστρονομικός πολιτισμός κάθε τόπου αποτελεί μια ιδιαίτερη αξία η οποία τον χαρακτηρίζει. Η αξιοποίησή του με κάθε δυνατό τρόπο και η εκμετάλλευση του μέσω του τουρισμού μπορεί να αναδείξει τον τόπο σε σημαντικό βαθμό και να ανεβάσει σε υψηλότερα επίπεδα την τουριστική του αξία.  

Παράλληλα δημιουργεί οφέλη και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την γαστρονομία. Ο κυριότερος είναι η αγροδιατροφή που αφορά την παραγωγή αγροτικών προϊόντων τα οποία αποτελούν το βασικότερο στοιχείο του γαστρονομικού πολιτισμού.

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση, με κέφι και με διάθεση προβολής του τόπου μας οι Σύλλογοι του Δήμου Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντούνται και φέτος στο 2ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας. Οι Σύλλογοι και οι φορείς καλούνται να παρουσιάσουν γεύσεις και δημιουργίες όπως έχουν μείνει στην ιστορική μας διαδρομή. Καταξιωμένοι chef  στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό θα αποτελέσουν την κριτική  επιτροπή η οποία και θα επιβραβεύσει την δημιουργική φαντασία των Συλλόγων καθώς και το “πάντρεμα” της τοπικής μας παράδοσης με τη σύγχρονη εποχή. 

Με μεγάλη μας τιμή αποδέχτηκε και πάλι την πρόσκληση και Πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής του διαγωνισμού θα είναι ο πρώην αρχιchef της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Αθανάσιος Σκούρας. 

2ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Δήμου Αμφίπολης 2022

Μέλη θα είναι επίσης ο κος  Μπέκας Βασίλης,  Αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας,  ο κος  Νιώτης Γεώργιος Executive Chef, ο κος Μουζάκης Κων/νος Αρχιμάγειρας και Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων “Ακρόπολης”, ο κος Παρασιάκος Ανδρέας Αρχιμάγειρας. 

Φιλοδοξία μας ασφαλώς είναι, και θα προσπαθήσουμε για το λόγο αυτό, η εκδήλωσή μας να μην αποτελεί ένα «κλειστό γεγονός» στα όρια του Δήμου Αμφίπολης, αλλά μία συνάντηση φορέων πολιτισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών όπως και από άλλες όμορες Περιφερειακές Ενότητες.  

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς μας προσκαλούμε όλους τους φορείς και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στον 2ο  Διαγωνισμό Γαστρονομίας  του Δήμου Αμφίπολης, 11 και 12 Αυγούστου με εδέσματα τα οποία αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της κάθε  περιοχής. 

Η συμβολή σας ως χορηγοί επικοινωνίας είναι σημαντική  για την διεξαγωγή της εκδήλωσης μας.

ΕλλάδαΣέρρες2ος Διαγωνισμός Γαστρονομίας Δήμου Αμφίπολης 2022

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Έπεσε δέντρο λόγω του δυνατού ανέμου στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας- video

Πτώση Δέντρου λόγω του δυνατού ανέμου σημειώθηκε στο Αθλητικό...

Κέντρο Υγείας Σερρών: Eγκαταστάθηκε Ψηφιακός Μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας – Πώς θα κλείσετε ραντεβού-VIDEO

Ψηφιακός Μαστογράφος Τελευταίας Τεχνολογίας εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Υγείας Σερρών...

Σέρρες- ΔΕΥΑΣ: Έβαλαν χαράτσι σε λογαριασμό νερού γιατί βρήκαν την πόρτα κλειστή- video

Μία καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε Σερραίος σχετικά...

Εκδηλώσεις μνήμης στην Κορμίστα – Εκπρόσωπος της Βουλής ο Τ. Χατζηβασιλείου

Με τη δέουσα λαμπρότητα διοργανώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:
Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα