300 χιλ. ευρώ για εργασίες καθαρισμού του Αγγίτη στην Λευκοθέα και τον σταθμό ΑγγίσταςΤο ποσό των 300.000,00 ευρώ εξασφαλίστηκε και επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου ο οποίος αφουγκράστηκε άμεσα το αίτημα του Δημάρχου Νέας Ζίχνης κ. Παντελή Μπόζη.

 

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα πέρυσι με την υπερχείλιση του Αγγίτη πλημμυρίζοντας αγροτικές καλλιέργειες στην παραπάνω περιοχή θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο το ιστορικό πέτρινο γεφύρι.

Οι απαιτούμενες μελέτες και τα απαιτούμενα τεχνικά δελτία υποβλήθηκαν άμεσα από την Π.Ε. Σερρών δίνοντας την δυνατότητα στον Σερραίο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να υπογράψει, μετά από αξιολόγηση της πρότασης, την τελική απόφαση χρηματοδότησης των απαραίτητων τεχνικών εργασιών με το ποσό των 300.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα αφορούν τον καθαρισμό και την ενίσχυση της κοίτης, σε μήκος 1.500 μέτρων περίπου, από εμπόδια (αυτοφυής βλάστηση, δέντρα, κορμούς δέντρων κ.α.), την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διαπλάτυνση της κοίτης του ποταμού.

Με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου προχωράει άμεσα ο καθαρισμός του ποταμού με στόχο την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Νέας Ζίχνης, στα αγροκτήματα των Δ.Δ. Σ.Σ. Αγγίστας και Σ. Λευκοθέας της Π.Ε. Σερρών.


 

Views: 3

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *