3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας -Ιστίμπεη 2019 το Σάββατο 6 Απριλίου

Στο πλαίσιο της 78ης Επετείου από την «Μάχη των Οχυρών» ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη διοργανώνει τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 11.30, με την υποστήριξη του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Δήμου Σιντικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Εκκίνηση – Τερματισμός: Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ.

Ώρα έναρξης: 11.30
Διαδρομή: 10 χλμ (Οχυρό ΙΣΤΙΜΠΕΗ – Οχυρό ΠΟΠΟΤΛΙΒΙΤΣΑ – Οχυρό Ιστίμπεη)

Στα 300μ μετά την εκκίνηση, στροφή δεξιά προς Οχυρό Ποποτλίβιτσα και κίνηση πλέον σε χωμάτινο δρόμο.
Στη διαδρομή φαίνονται στα δεξιά ένα παλιό Βουλγάρικο κι ένα Ελληνικό παρατηρητήριο κατά μήκος και σε απόσταση αναπνοής από την γραμμή των συνόρων.

Στο 4ο χλμ βρίσκεται η λεγόμενη «Βουλγαρόβρυση» και έπειτα σε πυκνή βλάστηση το μονοπάτι για το ΕΦ Ρουπέσκο, φτάνοντας στον λεγόμενο «λαιμό».Στροφή δεξιά προς το Οχυρό Ποποτλίβιτσα σε διαδρομή με πυκνή βλάστηση και πολλά στοιχεία από την «Μάχη των Οχυρών», χωρίς ιδιαίτερες αγωνιστικές απαιτήσεις.

Φτάνοντας στο «Ποποτλίβιτσα» η θέα «κόβει» την ανάσα. Εκεί οι αθλητές θα διαγράψουν την περίμετρο του Οχυρού και θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή.

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην κάτω είσοδο του Οχυρού Ιστίμπεη. Οι δρομείς θα λάβουν ένα κλαδί ελιάς, θα διασχίσουν τις στοές του Οχυρού, όπου θα ακούσουν τα πολυβόλα να κροταλίζουν ξανά. Θα ανέβουν (σκαλοπάτια) στην επιφάνεια του Οχυρού, όπου θα καταθέσουν το κλαδί ελιάς στο μνημείο των πεσόντων ως φόρο τιμής στους υπερασπιστές της Μάχης των Οχυρών.
Φέτος στον Δρόμο Θυσιας θα αποδοθεί αναμνηστική πλακέτα στους απογόνους του Στρατιώτη Τσιφτσινη Δημητρίου που έπεσε στο Οχυρό Ιστιμπεη υπερασπιζομενος την ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αναμνηστικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν τον αγώνα.
Αναμνηστικό δίπλωμα και νούμερο συμμετοχής.
Κύπελλο στον 1ο νικητή και έπαθλο στον 2ο και 3ο.
Τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας – ελέγχου.
Πάγκος αποκατάστασης στον τερματισμό, εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.
Οι μετρήσεις θα γίνουν με μέριμνα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών.
Σήμανση ανά χλμ και σε διασταυρώσεις.
Ασύρματες επικοινωνίες κατά τους σταθμούς της διαδρομής.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *