Πληρώνονται οι τευτλοπαραγωγοί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών-Ρεπορτάζ 

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης υπογράφηκε τελικά το συμφωνητικό μεταξύ Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών οπότε και άνοιξε ο δρόμος αποπληρωμής των τευτλοπαραγωγών για τα οφειλόμενα από την καλλιεργητική περίοδο 2017.

NIKOS ZAPARAS
elections
Green Cola
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Kompoloi
ΒΛΑΧΟΣ

Η συμφωνία, βάσει των πρώτων πληροφοριών, αφορά την ενεχυρίαση περίπου 23.000 τόνων κρυσταλλικής ζάχαρης, προς 400 ευρώ/τόνο, ποσότητα για την οποία η Τράπεζα θα καταβάλλει 7,2 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους παραγωγούς, με τη μορφή δανείων στα οποία εγγυητής μπαίνει η ΕΒΖ. Η βιομηχανία θα πρέπει για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, να πουλήσει τη ζάχαρη, σε συσκευασίες λιανικής, του 1 kg.

Ήδη οι παραγωγοί που δεν είναι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής, συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα έγγραφα για να μπορέσουν να εγγραφούν μέλη ώστε στη συνέχεια να πάρουν τα χρήματα που μέχρι τις προάλλες διεκδικούσαν από τη βιομηχανία. Η απόκτηση μερίδας και τα έξοδα φακέλου έχουν κόστος περίπου 150- 160 ευρώ, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα που προβληματίζει πολλούς, όσο το ότι θα πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα και να έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους για τον ΕΝΦΙΑ.

 


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *