48χρονος επιχειρηματίας επιστρέφοντας από ταξίδι του στο εξωτερικό, κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Καταδικάστηκε σε ισόβια, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή φώναζε για την αθωότητά του.

5 χρόνια μετά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήρθε η δικαίωση, όταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε αθώο

Το χρονικό

Ο 48χρονος σήμερα άνδρας, επιστρέφοντας πριν από 5 χρόνια από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Βαρκελώνη μπλέχτηκε σε ένα δικαστικό κυκεώνα. Κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών μεγάλης αξίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Από την πρώτη στιγμή φώναζε την αθωότητά του, ωστόσο, τόσο στην ανάκριση, όσο και στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια και 6 ακόμα χρόνια.

Τι λέει ο δικηγόρος του σήμερα

“Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αθώωση του εντολέα μου δείχνει ότι όταν οι δικαστές έχουν θάρρος και γνώση και αγνοούν τα έωλα συμπεράσματα των προανακριτικών αρχών, τότε κερδισμένη είναι μόνο η δικαιοσύνη” τόνισε ο δικηγόρος του 48χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου.


Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, ο 48χρονος ξέσπασε σε κλάματα. Κλάματα ανακούφισης, αλλά και οργής, καθώς είχε μείνει 5 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή άδικα.

Οι διωκτικές αρχές, για το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του 48χρονου, έλαβαν υπ΄όψιν τους την εργασία του και τα συχνά ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και συγκεκριμένες φράσεις στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, θεωρώντας ότι πρόκειται για κωδικοποιημένες εκφράσεις σχετικά με τα ναρκωτικά. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο έμπορος πολύτιμων λίθων δεν είχε ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για δουλειά, αλλά για να αγοράσει, να μεταφέρει και να εισάγει στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης.

Η αθώωση κατηγορουμένου, μετά από καταδίκη σε ισόβια στον πρώτο βαθμό, θεωρείται πολύ σπάνια στα δικαστικά χρονικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 117