Δυσκολεύεστε οικονομικά ή μήπως νιώθετε ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα στο φαγητό;

 

 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να κάνετε οικονομία εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε πώς θα το πετύχετε.

Τρώτε στο σπίτι

Φυσικά κάνοντας κάτι τέτοιο θα δείτε μεγάλη διαφορά στο πορτοφόλι σας. Το να τρώτε έξω είναι ακριβό. Εξαιρώντας τις φορές που πρέπει να βγείτε για την επέτειό σας ή τα γενέθλιά σας και μάθετε να τρώτε στο σπίτι σας όσο πιο συχνά γίνεται.

Μαγειρεύετε από την αρχή

Ξεχάστε τις κονσέρβες και τις έτοιμες σάλτσες. Είναι πολύ πιο οικονομικό να αρχίσετε να τα φτιάχνετε όλα μόνοι σας. Αρχίστε να φτιάχνετε μόνοι σας σάλτσα ντομάτας, ζωμό κότας και ζύμη για πίτσα. Θα δείτε ότι θα εξοικονομείτε πολλά χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Χρησιμοποιείτε ακόμα και αυτά που πετάγατε

Όταν ψήνετε, για παράδειγμα, κοτόπουλο μπορείτε να φτιάχνετε και ζωμό κότας με τα κόκκαλά του. Επίσης με ό,τι μείνει και δεν το φάτε μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη κοτοσαλάτα. Σε γενικές γραμμές μην πετάτε τίποτα. Με ό,τι σας απομένει μπορείτε να φτιάχνετε βραδινά ή σνακ για όλη την οικογένεια.

 


Περιορίστε το κρέας και τα γαλακτοκομικά

Αρχίστε να τρώτε κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα κάνετε μεγάλη οικονομία. Επίσης κόψτε τα πολλά τυριά που είναι και ακριβά. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε λιγότερο τυρί σε κάθε σας συνταγή.

Αναζητήστε οικονομικές συνταγές στο internet

Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με 3-5 υλικά και με πολύ χαμηλό κόστος. Ψάχνοντας στο internet θα βρείτε ολόκληρα blogs που ασχολούνται αποκλειστικά με τη μαγειρική φαγητών που έχουν πολύ χαμηλό κόστος.

 

Πηγή spirossoulis.com

Views: 12