Οι ανακαινίσεις σε ένα σπίτι χρειάζονται χρόνο και χρήματα και υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Για να διασφαλίσετε την ομαλή αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας, θα πρέπει να καθορίσετε ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα και τον μέγιστο προϋπολογισμό που θα δαπανηθεί για το τελικό έργο. Η πρόσληψη κάποιου επαγγελματία αρχιτέκτονα για το σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και τη σωστή χρήση του προϋπολογισμού για εσάς αποτελεί και την ασφαλέστερη επιλογή.

Μια ανακαίνιση κατοικίας από τον αρχιτέκτονα Στέφανο Βασδέκη είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή για κάποιον που αναζητεί μια λύση η οποία θα του προσφέρει μια ποιοτική και άμεση υλοποίηση του έργου κατασκευής και αναδιαμόρφωσης.

Κατά μέσο όρο, ένα πλήρες έργο ανακαίνισης στο σπίτι μπορεί να διαρκέσει από 3-6 μήνες για να ολοκληρωθεί, αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από το συνολικό μέγεθος και την πολυπλοκότητα του έργου, καθώς και σε ποιον επαγγελματία θα αναθέσετε το έργο της υλοποίησης.

Βήμα 1: Σχεδιασμός

Η πιο σημαντική πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετά χρήματα για να διαθέσετε για το έργο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πεδίο εργασίας. Τα διάφορα κόστη που εντάσσονται σε μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από ό, τι νομίζετε, οπότε ξεκινήστε μια λίστα με όλα τα αντικείμενα που πρέπει να έχετε στην κατοχή σας και σημειώστε τα όλα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Θυμηθείτε επίσης πως η πιο δύσκολη πτυχή της διαδικασίας του σχεδιασμού είναι η εκτίμηση του κόστους εργασίας της ανακαίνισης.

Βήμα 2: Κατεδάφιση


Μόλις θέσετε το σχέδιό σας σε εφαρμογή και επιλέξετε τον ανάδοχο τεχνικό σας, είναι καιρός να ξεκινήσετε την κατεδάφιση. Ένα κάδος απορριμάτων είναι απαραίτητος κατα τη κατεδάφιση, διότι μπορείτε να τοποθετείτε μέσα σε αυτόν τα συντρίμμια του κατεδαφισμένου χώρου σας. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει το πιθανό χάος που θα δημιουργηθεί και θα σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε το έργο σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ομαλά. Εάν από την άλλη αποφασίσετε να κάνετε κάποια από τις εργασίες κατεδάφισης μόνοι σας, προσέξτε και ακολουθήστε όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας. Η κατεδάφιση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά όταν εκτελείται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Βήμα 3: Συστήματα εξαερισμού και θέρμανσης, Ηλεκτρικά και Υδραυλικά

Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία κατεδάφισης, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης των διαφόρων συστημάτων. Αυτό συνεπάγεται οποιαδήποτε εργασία που γίνεται κάτω από δάπεδα ή πίσω από τους τοίχους, όπως η εγκατάσταση αγωγών για κεντρική θέρμανση και κλιματισμό, η εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών και υδραυλικών συστημάτων κ.λπ.

Αυτό συμβαίνει όταν οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρικοί επιθεωρητές θα πρέπει να έρθουν να επιθεωρήσουν το σπίτι σας και να διασφαλίσουν ότι έχετε ενημερωμένα συστήματα. Επειδή πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει επανασύνδεση στα υδραυλικά συστήματά σας, καταπιαστείτε με όλες τις σκληρές εργασίες πριν την εγκατάσταση του δαπέδου, των γυψοσανίδων και των βαφών, καθώς θα μπορούσαν να υποστούν ζημιά κατα τη διαδικασία.

Βήμα 4: Η πλαισίωση του χώρου με τη χρήση γυψοσανίδας

Μόλις αντιμετωπιστούν και αποσυνδεθούν όλες οι εγκαταστάσεις των υδραυλικών, ηλεκτρικών και των συστημάτων αερισμού, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε την πλαισίωση του χώρου σας με τη χρήση γυψοσανίδας.

Η διαδικασία γυψοσανίδας περιλαμβάνει την ανάρτηση φύλλων γυψοσανίδας, την εφαρμογή σύνθετων στρωμάτων και τη λείανση της επιφάνειας των τοίχων μέχρι να επιτευχθεί μια η ιδανική κατάσταση.

Συνήθως αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Μετακίνηση και κατασκευή τοίχων
  • Προσθήκη δοκών στήριξης
  • Ανοίγματα παραθύρων και πορτών

Βήμα 5: Το βάψιμο των τοίχων

Μόλις η γυψοσανίδα ετοιμαστεί, ακολουθεί η ώρα να βάψετε τον νέο σας λευκό “καμβά”! Ο ελαιοχρωματισμός είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, αλλά μπορεί επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Επιπλέον, εάν θέλετε να επιτύχετε μια καθαρή και αψεγάδιαστη όψη βαφής χωρίς το άγχος κάποιου πιθανού σφάλματος, θα ήταν καλύτερο να προσλάβετε έναν επαγγελματία.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 23