Η Βίκυ Καλογερά στις Σέρρες : Η συγκίνηση του πατέρας της -«Να λες είσαι από τις Σέρρες Ελληνίδα «!! (video)

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα τιμήσει τη διακεκριμένη αστροφυσικό Βίκυ Καλογερά, που πρωτοστάτησε στην ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων του Αϊνστάιν, σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7.30μ.μ., στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια».

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού με το Δήμο Σερρών και τον πολιτιστικό σύλλογο Άνω Βροντούς. Παράλληλα, η διεθνώς αναγνωρισμένη αστροφυσικός θα πραγματοποιήσει και ομιλία.

TORA.GR
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

 

 

 


 

 

Η Καλογερά είναι μια διακεκριμένη καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας, ενώ εργάζεται επίσης ως διευθύντρια του Κέντρου Διεπιστημονικής Εξερεύνησης και Έρευνας στην Αστροφυσική του Northwestern (CIERA).

 

Πέρυσι, ήταν μια από τις τέσσερις εκπροσώπους των σχολών αστρονομίας της Βορειοδυτικής Αγγλίας που συνεργάστηκαν με διεθνείς ερευνητές για να ανιχνεύσουν τη θεαματική σύγκρουση δύο αστέρων με τη χρήση βαρυτικών κυμάτων και φωτός. Μία έρευνα που απέσπασε το Νόμπελ Φυσικής.

Το επιστημονικό της έργο αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς. Γι’ αυτό άλλωστε και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου όταν έγινε γνωστή η εκλογή της ως μέλους της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *