Σέρρες : Το 2013 εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ χτυπούν καμπανάκι για τον καθηγητή

Μισή σελίδα είχαν αφιερώσει οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ (σ.σ. Καθηγητές Πανεπιστημίων εξωτερικού) στην εξωτερική αξιολόγηση, το έτος 2013, για τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών,

 

για την οποία μάλιστα πρότειναν στους αποδέκτες της έκθεσης που ήταν τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας “η διαφορά του ποσοστού επιτυχίας -αποτυχίας των φοιτητών στα μαθήματα ,όπως προκύπτει από τα εσωτερικά έγγραφα μπορεί να φωτίσει την καταγγελία”.

NIKOS ZAPARAS

 

Μάλιστα οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ διατύπωναν στην έκθεσή τους την εξής πρόταση “ζητάμε επίμονα να γίνει έρευνα”.

 

Το Μάρτιο του 2013 από τους 2.915 φοιτητές οι 1.152 (39,5%) δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός της αναμενόμενης τετραετούς περιόδου. 

Σύμφωνα με την έκθεση:

 

Μια πιθανή εξήγηση αυτού του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού οφείλεται στον τρόπο εξετάσεων της Σχολής.

 

Πιο συγκεκριμένα μέσα από ανεπίσημες συζητήσεις με φοιτητές οι εξωτερικοί αξιολογητές αναφέρουν στην έκθεση ότι αντιλήφθηκαν ένας υψηλός αριθμός φοιτητών απέτυχαν σε κάποια μαθήματα που τα δίδασκε ένα συγκεκριμένο μέλος Διδακτικού Προσωπικού .

 

Σύμφωνα με τους φοιτητές, σημειώνεται στην έκθεση,η αποτυχία αυτή οφείλεται σε μια παράνομη πρακτική .

 

Το θέμα τονίζεται στην έκθεση ήταν δημοφιλές, και είχε συζητηθεί και από ακαδημαϊκούς και φοιτητές και ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία των Σερρών.

 

Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητα της ανώνυμης καταγγελίας, τονίζεται, στην έκθεση.

 

Επιπλέον , υπογραμμίζουν οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ, δεν είναι ο ρόλος μας να κάνει τέτοιες έρευνες, αλλά η πληροφορία για τη διαφορά ποσοστού επιτυχίας -αποτυχίας των φοιτητές στα μαθήματα , όπως προκύπτει από εσωτερικά έγγραφα , μπορεί να φωτίσει την καταγγελία.

 

Η έκθεση επικαλείται επικαλείται και μαρτυρίες φοιτητές, όπως αυτές:

 

Α φοιτητής: Είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε και είναι τεράστιο.

 

Β φοιτητής: Εάν ήξερα ότι θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα δεν θα είχα κάνει πoτε αίτηση για να σπουδάσω στη συγκεκριμένη σχολή.

 

Οι εξωτερικοί αξιολογητές της ΑΔΙΠ διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για την ποιότητα του πτυχίου του συγκεκριμένου τμήματος και τονίζουν ότι “αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί παρασέρνει και μειώνει την καλή δουλειά των άλλων καθηγητών».

 

Οπότε, τονίζουν οι εξωτερικοί αξιολογητές στην έκθεσή τους, ζητάμε επίμονα να γίνει έρευνα.

 

 

esos.gr

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *