Α.Ευθυμίου: «Μακεδονικό» είναι ό,τι παράγεται στη Μακεδονική γηΕν αναμονή της απάντησης του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) στο Αλικάντε της Ισπανίας, αναφορικά με τον κανονισμό χρήσης του συλλογικού σήματος για τα μακεδονικά προϊόντα, που στάλθηκε από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), η Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, δήλωσε τα εξής:

 

 

«Εξαρχής είχαμε δηλώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία κακή συμφωνία. Μία από τις αρνητικές συνέπειές της είναι και η σύγχυση που προκλήθηκε αναφορικά με τα εμπορεύματα που θα χαρακτηρίζονται ως “Μακεδονικά”.

Είναι σαφές ότι μόνο τα αγαθά που παράγονται στη Μακεδονική γη μπορούν να φέρουν τον τίτλο “Μακεδονικά”.

Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, ως κυβέρνηση, μεριμνήσαμε άμεσα για την προστασία του brandname των προϊόντων που παράγονται στις περιφέρειες Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια του ΣΕΒΕ για την υιοθέτηση εμπορικού σήματος, που θα συνοδεύει τα Μακεδονικά προϊόντα. Στόχος είναι να καταρριφθεί κάθε διχογνωμία για το ζήτημα και να επικρατήσει οικονομική και εμπορική ειρήνη με τη γείτονα χώρα.


Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης είχα παραστεί στις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό με τους φορείς της πόλης μας, που, μεταξύ των άλλων, αφορούσε και τα Μακεδονικά προϊόντα. Παρακολουθώ το θέμα αυτό και συμβάλλω όπου ο ρόλος μου, ως βουλευτής και μάλιστα με καταγωγή από τη Μακεδονία, προβλέπει και επιβάλλει. Στο πλαίσιο αυτό, έγινα κοινωνός της αγωνίας των παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, για την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων και ενθαρρύνω κάθε προσπάθεια για την κατοχύρωση της ταυτότητάς τους. Μια ταυτότητα που θα παραπέμπει στην ιστορία του τόπου μας και θα αντιπροσωπεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *