Α. Τζιτζικώστας: Έκτακτα μέτρα για ΠΚΜ, ΕΝΠΕ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ν’ ανακοινώνει τα έκτακτα μέτρα που θα πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής λόγω του ιού.

 

 

Οι εκδηλώσεις που αναστέλλονται από την ΠΚΜ:

 

Μέτρα:

 

1) Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων (πχ περιφερειακό συμβούλιο.

2) Αναστολή όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΠΚΜ και οι φορείς της, όπως το Κέντρο Πολιτισμού.3) Αναστολή της συμμετοχής της ΠΚΜ σε όλες τις εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

4) Αναστολή όλων των παραχωρήσεων χώρων της ΠΚΜ για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Μέτρα για καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση:

 

1) Ενημέρωση με κάθε μέσο όπως εξειδικευμένα φυλλάδια στα κτίρια της Περιφέρειας, αλλά και εξειδικευμένα μηνύματα μέσω ΜΜΕ και social media και του site της ΠΚΜ.

2) Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε γενική διεύθυνση των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων.

3) Η ΠΚΜ θα κάνει αποδεκτή την αποστολή μέσω email όλων των αιτήσεων και δικαιολογητικών, που μέχρι στιγμής χρειαζόταν οι πολίτες να τα κάνουν στις υπηρεσίες.

4) Στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν κόσμο θα τεθεί ειδικό ωράριο μόνο για τις επείγουσες ανάγκες (Δευτέρα -Τετάρτη- Παρασκευή).

5) Αναστολή διενέργειας όλων των εξεταστικών ενεργειών όπως διπλώματα υγείας.

6) Τοποθέτηση βιβλίων επισκεπτών σε όλες τις υπηρεσίες της ΠΚΜ.

Μέτρα για τους εργαζομένους της ΠΚΜ:

1) Αξιοποίηση της τηλεργασίας από το σπίτι.

2) Προάσπιση υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με μετακίνησή τους από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

3) Εκ περιτροπής αδειοδότηση σε γονείς με παιδιά έως 15 ετών.

4) Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής.

«Λειτουργούμε με σύνεση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Δε χρειάζεται πανικός. Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα όλοι μας αυτή την κρίση που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τέλος, αναστέλλονται όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΝΠΕ των επιτροπών της, καθώς και των συνεδρίων και των γενικών συνελεύσεων. Επίσης, αναβάλλεται η προγραμματισμένη ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών για τις 24-26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες καθώς και όλες οι συνεδριάσεις των επιτροπών και των οργάνων της.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *