Αφρός στη θάλασσα: Σημάδι ότι είναι βρώμικη; – Τι σημαίνει όταν η θάλασσα “αφρίζει”

Αφρός στη θάλασσα: Σημάδι ότι είναι βρώμικη; – Τι σημαίνει όταν η θάλασσα “αφρίζει”
- Διαφήμιση -

Βρώμικη θάλασσα: Πιστεύετε πως ο αφρός στη θάλασσα αποτελεί ένα ανησυχητικό γεγονός ως προς την κατάσταση της θάλασσας; Γνωρίζετε γιατί τις περισσότερες των περιπτώσεων, που κάποιος θα μεταβεί στην θάλασσα, βλέπει τους λεγόμενους αφρούς της θαλάσσης; Νομίζετε πως ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί σημάδι πως τα νερά στη θάλασσα δεν είναι καθαρά; Το enimerotiko.gr έκανε ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα και σας το παρουσιάζει.

Όσον αφορά τη θάλασσα, υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί, οι οποίοι δημιουργούν τον αφρό της. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συγκεκριμένος αφρός καταφθάνει στην παραλία. Ο αφρός που δημιουργείται, μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες και να μην στηρίζεται η δημιουργία του, μόνο σε έναν.

Ο πρώτος παράγοντας δημιουργίας αγρού στη θάλασσα είναι, ο δυνατός άνεμος. Τουλάχιστον, έτσι αναφέρουν οι ειδικοί. Μάλιστα, οι επιστήμονες σχετικά με το δεύτερο λόγο δημιουργίας αφρού στη θάλασσα αναφέρουν πως αυτός δημιουργείται από τα κύματα. Πιο συγκεκριμένα, από εκείνα τα κύματα, που σκάνε στα βράχια.

Σχετικά με το τι φανερώνει ο αφρός στα νερά της θάλασσας, αυτό δεν έχει να κάνει με τη βρωμιά. Αντιθέτως, ο «αφρισμός» της θαλάσσης φανερώνει πως μπορεί να υπάρχει μια εκροή οργανικής ουσίας. Μάλιστα, ο πιθανότερος παράγοντας για τη δημιουργία της, ορίζεται πως πρέπει να είναι ένας παρακείμενος χείμαρρος. Επίσης, μπορεί να δημιουργείται από την ίδια τη στεριά.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί επίσης να δημιουργείται και από άλλους παράγοντες. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με την αυξημένη συγκέντρωση της βιομάζας (σ.σ. με τη συγκέντρωση του φυτοπλαγκτόν). Ο αφρός γίνεται σπανίως διακριτός στον ωκεανό. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση στην οργανική ύλη. Από εκεί και πέρα, σπανίως αποτελεί δείγμα μολυσμένων νερών, αν διακρίνεται ο πάτος της θάλασσας και πρόκειται για καθαρή παραλία.

Πηγή enimerotiko.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version