- Διαφήμιση -

Αγωνία μαθητών εσπερινών Λυκείων: Ζητούν μεσολάβηση του Aρχιεπισκόπου (video)

Αγωνία μαθητών εσπερινών Λυκείων: Ζητούν μεσολάβηση του Aρχιεπισκόπου

Την αγωνία και την απελπισία τους εκφράζουν οι μαθητές των εσπερινών λυκείων όλης της Ελλάδας προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Με επιστολή τους ζητούν τη μεσολάβηση της εκκλησίας σχετικά  με το νέο νόμο που αφορά την εσπερινή εκπαίδευση, καθώς με τις διατάξεις του Μέρους Α’ του ν. θεσμοθετήθηκε η ενιαία ελάχιστη βάση εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) προκειμένου να ισχύσει από τις πανελλαδικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους.

Οι μαθητές αναφέρουν

«Με το νέο Νόμο εξισώνεται η εσπερινή εκπαίδευση με την ημερήσια και καλούνται οι μαθητές των εσπερινών σχολείων που μέχρι σήμερα ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, να ανταγωνισθούν και με τους μαθητές των ημερήσιων σχολείων. Και μπορεί το ωρολόγιο πρόγραμμα να είναι ίδιο των δύο σχολείων, ή φύση όμως των μαθητών δεν είναι ίδια.»

«Σε αντίθεση όμως με τους μαθητές των εσπερινών σχολείων το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τις κοινωνικές ανισότητες των μαθητών της μουσουλμανικής μειονότητας (πομάκοι) που με τροπολογία, τους εξαιρεί από τις διατάξεις περί επίτευξης ελάχιστης βάσης εισαγωγής, επικαλούμενοι ότι η διευκόλυνση στην πρόσβαση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είχε ως συνέπεια την αριθμητική αύξηση των μαθητών που ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εδώ τίθεται εύλογα από μέρους μας το ερώτημα τι γίνονται οι μαθητές που δεν ανήκουν σε μειονότητα αλλά για πολλούς και διαφορετικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Καταλήγοντας οι μαθητές ζητούν από τον αρχιεπίσκοπο να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει συνάντηση με το υπουργείο για να θέσουν το ζήτημα ενώ για το ίδιο θέμα έχουν στείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version