Αγόρασαν 3.185 δολάρια κασελάκι… για βρυκόλακες!Ένα διακοσμημένο κασελάκι με σύνεργα για την εξόντωση βρυκόλακα δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο διαδικτυακής δημοπρασίας που διεξήγαγε ο οίκος Hansons Auctioneers στο Derbyshire της Αγγλίας.

 

Το κασελάκι ήταν εσωτερικά επενδεδυμένο από βελούδο, είχε στρίφωμα από μετάξι και το εσωτερικό του καπακιού του ήταν διακοσμημένο με εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Περιείχε τρεις σταυρούς, χάντρες ροζάριου, μια Βίβλο, ένα μικρό πιστόλι, ένα μικρό μαχαίρι με ασημένια λεπίδα, τανάλιες για εξαγωγή δοντιών και, για λόγους που δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς, δόντια καρχαρία.

Στο τέλος της τετραήμερης δημοπρασίας, το κασελάκι κατακυρώθηκε σε αγοραστή έναντι του ποσού των 3.185 δολαρίων (ποσού εντός των εκτιμήσεων), ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αν και παλιό, δεν θεωρείται ένα από τα «αυθεντικά» κιτ που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1800.

Ο οίκος χρονολογεί το κασελάκι στο 1780 περίπου, ωστόσο η Βίβλος εκδόθηκε το 1842, ενώ το μικρό μαχαίρι φτιάχτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο Robert A. Smart, καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Quinnipiac University, τα «αυθεντικά» κιτ όφειλαν να έχουν και κάποια επιπλέον σύνεργα, όπως βότανα, αγιασμό, σφαίρες από ασήμι, καθώς και μεγαλύτερο μαχαίρι.


Ο προηγούμενος κάτοχος ήταν ένας ανώνυμος συλλέκτης, ο οποίος το είχε αποκτήσει σε παζάρι παλαιών αντικειμένων.

Θεωρείται ότι το «συναρμολόγησαν» στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν η λαϊκή παράδοση για βρυκόλακες είχε πλέον επιστρέψει για τα καλά ως θέμα συζήτησης μετά την έκδοση του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας» το 1897.

 

πηγή ert.gr

Views: 2

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *