Άγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική

Φωτιές άναψε το έγγραφο του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, με το οποίο απάντησε στο χθεσινό αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εισηγητή του, Σπύρο Λάππα, “το έγγραφο Μπρακουμάτσου ζητά να εφαρμοστεί η ΚΥΑ και όσα αυτή προβλέπει για την εξέταση προστατευόμενων μαρτύρων στη ΓΑΔΑ. Θέλουμε να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες όπως ορίζει η ΚΥΑ και θέλει η ΓΑΔΑ”.

“Αφού δεν πετύχατε στο plan A, δηλαδή δεν καταφέρατε να αφαιρέσετε το φάκελο του σκανδάλου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη μετά τη συντριβή σας από την ολομέλεια Εφετών, τώρα επιχειρείτε το plan B σας. Επιχειρείτε να εξοντώσετε τους προστατευόμενους μάρτυρες. Διαπράττετε αυτές τις πρωτοφανείς θεσμικές δολιότητες με ένα και μοναδικό σκοπό! Να αποσοβήσετε ενδεχόμενη δίωξη κατά Άδωνι Γεωργιάδη που θα συνεπάγεται κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, φέρεται να είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο να εξαπολύει επίθεση κατά εκείνων που μιλάνε δημόσια με αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την Προανακριτική Επιτροπή. Ζήτησε δε, να δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ακούγονται φράσεις όπως “μαφία” κλπ., καθώς οι μάρτυρες βρίσκονται σε ευαίσθητη φάση.

 

“Να αναλάβει την ευθύνη της η Επιτροπή Προστασίας Μαρτύρων. Να φέρει εις πέρας το έργο της. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Να φθάσουμε στον Άρειο Πάγο. Όποιος είπε για εμένα πως είναι μαφιόζος του το επιστρέφω. Ξεφτίλας οποίος μιλάει με τέτοιο τρόπο”, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Υψηλάντης από τη ΝΔ.Παρά τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η ΝΔ τελικά δεν έθεσε επισήμως ζήτημα για έναρξη των διαδικασιών περί αιτήματος άρσης του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα επιμείνει για κατάθεση των μαρτύρων με το καθεστώς υπό το οποίο είχαν καταθέσει τις προηγούμενες φορές.

Πηγή ant1news.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *