Αγρίεψε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ με τράπεζες και υπουργεία για τις κατασχέσεις της εξισωτικής….Δελτίο τύπου του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη

 

Αγρίεψε ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βάκης Τσιομπανίδης σχετικά με τις παράνομες κατασχέσεις των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών απο τις τράπεζες.

 

Αφού προηγήθηκε μια σκληρή κόντρα με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη που ενώ ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ του εξηγούσε πως λόγο ασάφειας τις τροπολογίας για το ακατάσχετο δεν προστατεύονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις, τα βιολογικά, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και demininimis ενώ ο υπουργός επέμενε πως αυτές οι επιδοτήσεις δεν κατάσχονται και προστατεύονται απο τον νόμο.

 


Τελικά οι εξισωτικές κατασχέθηκαν εξ΄ολοκλήρου απο τις τράπεζες οι οποίες δεν σεβάστηκαν ούτε καν το ακατάσχετο 1250 ανά μήνα, επίσης υπάρχουν και εκατοντάδες περιπτώσεις που οι τράπεζες δεν δίστασαν να κατάσχουν ακόμη και αυτές τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

Λίγες ώρες πριν την πρωτοχρονιά ο Βάκης Τσιομπανίδης ”Με βαθιά θλίψη και αγανάκτηση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας προς όλες τις τράπεζες, καταγγελία στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στον τραπεζικό διαμεσολαβιτή, ινστιτούτο καταναλωτών Ελλάδας, συνήγορο του πολίτη, συνήγορο του καταναλωτή αλλά και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο τμήμα καταπολέμησης διαφθοράς των Ευρωπαικών τραπεζών. Για την ιστορία αυτή η αναφορά είναι η 23η αναφορά του ΑΚΚΕΛ στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο.

Ο Βάκης Τσιομπανίδης πάντως ο οποίος ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ζήτησε και διεκδίκησε σε Ελληνικό αλλά και ευρωπαικό επίπεδο το αγροτικό ακατάσχετο δηλώνει αποφασισμένος να βάλει τέλος μια για πάντα την ανομία τραπεζών αλλά και κυβερνήσεων που διέλυσαν τον πρωτογενή τομέα με τις παράνομες κατασχέσεις όλα αυτά τα χρόνια, κατασχέσεις οι οποίες στοίχησαν πολλά δισεκατομμύρια στους Έλληνες αγρότες αλλά και ανθρώπινες ζωές.

 

Άλλωστε τα πεπραγμένα μας δείχνουν πως το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ λειτουργεί με νομικό οπλοστάσιο, τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σχεδιασμό, κάτι που το διαφοροποιεί απο τους παλιάς κοπής αγροτοπατέρες με τις άναρθρες κραυγές, τους τραμπουκισμούς, την ταλαιπωρία των Ελλήνων και στο τέλος τα κεράσματα και τις αγκαλιές με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

 

Ο Βάκης Τσιομπανίδης και το ΑΚΚΕΛ αποτελούν πραγματικά την μοναδική αχτίδα φωτός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *