- Διαφήμιση -

Αγριόγατα στα χιόνια στην Λίμνη Κερκίνη (φωτο)

Μαγικές εικόνες από πανέμορφα ζώα στην λίμνη Κερκίνη που τριγυρνούν ψάχνοντας προφανώς τροφή. Η αγριόγατα  ή Felis sylvestris όπως την αποθανάτισε ο φακός στο Εθνικό Πάρκο Κερκίνης

 

Μοιάζει με μια κοινή οικιακή τιγρέ γάτα, η ουρά της όμως είναι πιο παχιά και πιο μακριά. Το μήκος του σώματός της φτάνει μέχρι και το 1,2μ., ενώ παραπάνω από το μισό καταλαμβάνει η ουρά της. Ζυγίζει γύρω στα 8-9 κιλά, ενώ σε ύψος φτάνει μέχρι και τα 40 εκ.

 

Το θηλυκό κυοφορεί για 65-70 μέρες περίπου, και γεννάει γύρω στα 5-6 μικρά, εκ των οποίων μερικά συχνά πεθαίνουν πρόωρα. Όσα ζουν, αναπτύσσονται γρήγορα και σε ηλικία ενός έτους έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και ψάχνουν για σύντροφο.

 

Η αγριόγατα μπορεί να διασταυρωθεί με την οικιακή, αν και έχουν αρκετές φυσιολογικές διαφορές. Πολλά από τα υβρίδια που προκύπτουν φαίνονται σαν οικιακές γάτες, με τρίχωμα ξανθό ή γκρίζο, αλλά κληρονομούν την αγριότητα της Felis Silvestris(αγριόγατα). Ζει σε απομακρυσμένες δασικές περιοχές, ειδικά σε φυλλοβόλα δάση

 

 

 

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version