11.3 C
Serres

Αιγαίο ώρα μηδέν- Το πρώτο αίμα |του Μίλτου Αντωνιάδη- video

Date:

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΜΕΝΤΟ, το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Μίλτου Αντωνιάδη, “Αιγαίο Ώρα Μηδέν – Το Πρώτο Αίμα”.
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Αιγαίο Ώρα Μηδέν».

Μια πολεμική νουβέλα που αποτυπώνει με μυθιστορηματικό τρόπο καταστάσεις και απειλές που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Αιγαίου.
Το «Αιγαίο Ώρα Μηδέν – Το Πρώτο Αίμα» είναι ένα γεωπολιτικό / πολεμικό θρίλερ, το οποίο δημιουργεί στον αναγνώστη έντονα συναισθήματα και επίκαιρα ερωτήματα….

26 Ιουλίου 2029, χαράματα.

Οι στόλοι Ελλάδας και Τουρκίας είναι αντιπαραταγμένοι για άλλη μια φορά στο Αιγαίο, με αφορμή τη γεώτρηση από την Τουρκία σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόδο. Η απευθείας επικοινωνία Αθήνας-Άγκυρας έχει καταρρεύσει εδώ και ημέρες, ενώ οι ξένες δυνάμεις συστήνουν ως συνήθως αυτοσυγκράτηση. Αυτήν τη φορά, όμως, ένα «ατύχημα» αλλάζει τα πάντα.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις που ακολουθούν, δοκιμάζουν την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα από την οπτική ηρώων στα διπλωματικά και πολεμικά συμβούλια, στα πιλοτήρια μαχητικών, στις γέφυρες πολεμικών πλοίων και στα ορύγματα ακριτικών νησιών, η συγκλονιστική πλοκή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας Αιγαίο Ώρα Μηδέν καθηλώνει τον αναγνώστη, χωρίς να αποφεύγει τα δύσκολα ερωτήματα και χωρίς να υπόσχεται εύκολες απαντήσεις.


Όπως εξηγεί ο συγγραφέας, το «Αιγαίο Ώρα Μηδέν – Το Πρώτο Αίμα» είναι ένα γεωπολιτικό / πολεμικό θρίλερ, στις σελίδες του οποίου ο αναγνώστης βιώνει έντονα συναισθήματα και έρχεται αντιμέτωπος με επίκαιρα – όσο ποτέ άλλοτε – ερωτήματα, όπως:

aigaio ora miden

Πότε απελευθερώνονται οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής; Τι ρόλο μπορούν να παίξουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Γαλλία; Ποιο είναι το σημείο χωρίς επιστροφή; Πόσο γρήγορος και αιματηρός θα είναι ένας πόλεμος στο περιορισμένο περιβάλλον του Αιγαίου; Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να εισέλθει σε εμπόλεμη κατάσταση;

Το «Αιγαίο Ώρα Μηδέν – Το Πρώτο Αίμα» πραγματεύεται όλα αυτά τα ζητήματα, περιγράφοντας την πλοκή μέσα από την οπτική ηρώων σε όλα τα επίπεδα – από το υψηλότερο πολιτικό και στρατιωτικό μέχρι απλούς στρατιώτες, πολίτες και οικογένειες των δύο πλευρών. Οι χαρακτήρες και τα επεισόδια της πλοκής, συχνά, απηχούν ιστορικές μορφές και στιγμές του ελληνισμού, ενώ ο επίλογος αποτυπώνει με ανατριχιαστικό τρόπο τις συνέπειες ενός πολέμου για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, υπενθυμίζοντας τελικά πως ένα πολεμικό μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι δυστοπικό.

Για το βιβλίο μιλάει στο Επιλογές, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Κυψέλη Ιδεών και Δράσης”, κος Στάθης Ασπιώτης

ΕλλάδαΑιγαίο ώρα μηδέν- Το πρώτο αίμα |του Μίλτου Αντωνιάδη- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χειροπέδες σε 68χρονο στη Θεσσαλονίκη για φοροδιαφυγή 220.000 ευρώ

Για φοροδιαφυγή ύψους 220.000 ευρώ συνελήφθη 68χρονος επιχειρηματίας, στη...

Ένας χρόνος χωρίς τον Άλκη (φωτο)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του Αλκιβιάδη Καμπανού...

Μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές οι τιμές στο 92% των προϊόντων στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού»

Στο 92% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του...

Συγκέντρωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Στο προαύλιο του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» θα συγκεντρωθούν οι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα