Τι συζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο Κάιρο

Αύριο επιστρέφει από την Αίγυπτο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος που πραγματοποιεί σημαντικότατες επαφές με τη γειτονική χώρα.

Η πιο κρίσιμη συζήτηση έγινε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι όπου κουβεντιάστηκαν οι τρόπο περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων όσο και συνεκπαιδεύσεων.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να πολλαπλασιαστούν οι κοινές διακλαδικές ασκήσεις και να συμμετάσχει η Αίγυπτος στη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας (στη βορειοδυτική Πελοπόννησο).

Διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η χώρα μας επιθυμεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει τα πολυμερή στρατιωτικά σχήματα του αραβικού τόξου, ώστε να λάβει το μήνυμα και η Τουρκία πως όχι απλώς εάν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την εθνική μας ακεραιότητα, αλλά και ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

Πηγή newsbeast.gr


Views: 160