Τι απαντά η Ιερά Μητροπόλεως Μυτιλήνης για οδηγό εξομολόγησης σε μαθητές

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και ανέφερε πως σε μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου μοιράστηκε οδηγός εξομολόγησης, τον οποίο μάλιστα κρατούσαν στα χέρια τους επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από εκκλησιασμό.

 

Green Cola

 

Η ιστοσελίδα orthodoxia online επικοινώνησε με την Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, η οποία ανήκει στο καθεστώς των Νέων Χωρών, ώστε να ζητήσει εξηγήσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε και έγινε θέμα και σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 

  

 

 

Η συνομιλία έγινε με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μονής, αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Καραμούζη, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά πως η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου‎ δεν έχει καμία σχέση με το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές και επίσης πως αποδοκιμάζει τόσο το περιστατικό όσο και το περιεχόμενο του φυλλαδίου.

Την δήλωση του πρωτοσύγκελου ενισχύει το ίδιο το φυλλάδιο, σύμφωνα με τις φωτογραφίες του που είδαν το φως της δημοσιότητας, διότι δεν φέρει καμία υπογραφή, αλλά και κανένα χαρακτηριστικό που να το συνδέει τόσο με την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όλοι όσοι πηγαίνουν στην Εκκλησία ξέρουν πως τα φυλλάδια της ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ π.χ., έχουν συγκεκριμένη μορφή και «σήμανση», αλλά και τα φυλλάδια των Μητροπόλεων φέρουν τη σφραγίδα τους, αλλά και την υπογραφή του μητροπολίτη, ειδικά για θέματα τόσο λεπτά και ευαίσθητα.

Για το περιεχόμενο του φυλλαδίου ζητήθηκε και η γνώμη του αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεου Λουμουσιώτη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Ύδρας και Σπετσών.

Για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: «Δεν είμεθα ως πιστοί έτοιμοι να καταπιούμε αμάσητο ότι μας δίνουν ενδοεκκλησιαστικά ή παρεκκλησιαστικα σωματεία. Η Αγία μας Εκκλησία έχει αιώνιο κριτήριο.

Το ότι λέγει και πράττει εδράζεται στην αποκάλυψη του Λόγου του Θεού. Αποκάλυψη Ιησού Χριστού είναι τα 49 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και τα 27 της Καινής έχοντα ως ερμηνευτές τους άγιους Προφήτες, Αποστόλους και Πατέρες και Διδάσκαλους της Εκκλησίας μας. Αν αυτά που μας λεν δεν αντέχουν σε αυτά τα κριτήρια τότε αυτά που λέμε είναι άπλα προσωπικές γνώμες και ίσως με γνώμονα το καλό του άλλου να καταφέρουμε να γκρεμίσουμε την ελπίδα του.

Η Ελπίδα είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Σε αυτόν ελπίζουμε και σε Αυτόν εξομολογούμεθα, αν δεν το βιώνουμε έτσι δεν εξομολογούμεθα αλλά απλά περνάμε την ώρα μας η ψάχνουμε ψυχολογική κάλυψη.

Αυτή, δ,ε η κάλυψη δεν έχει πνευματικά εχέγγυα και πνευματική γνησιότητα.

Αυτή είναι η γνήσια εκκλησιαστική οδός.

Ας περάσουμε από το σκοτάδι της αμαρτίας, στο φως της εύστοχης προσπάθειας μας. Όλοι και όλα τα στηρίζουμε στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Ιησού μας.

Καλή Ανάσταση

Καλό Πάσχα».

[newsbeast]

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *