Σε συνθήκες… τριτοκοσμικές εν καιρώ κορωνοϊού λειτουργεί το Νοσοκομείο Πολυγύρου και η απόδειξη είναι ότι αύριο Πέμπτη ακυρώνονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο!

 

Ο μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του κορωνοϊού που δώρησε τον Ιούλιο ιδιώτης, συνεχίζει να μην λειτουργεί λόγω αδυναμίας εκτέλεσης του test covid εγκαίρως κατά την διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου.

Ο αναλυτής δεν λειτουργεί εδώ και μήνες λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, τα οποία απαιτούνται για να γίνει η διάγνωση με την βοήθεια του αναλυτή.

Έτσι τα δείγματα στέλνονται στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο λόγω φόρτου δεν προλαβαίνει να δώσει απάντηση σε 48 ώρες.

Οι ασθενείς περιμένουν με αγανάκτηση και οργή, πότε θα έρθουν τα αποτελέσματα από τη Θεσσαλονίκη για να χειρουργηθούν….

Ο γιατρός, Δημήτρης Ευαγγελινός, σχολίασε στο halkidikinews.gr:

“Κάποιοι αύριο θα πρέπει να ντρέπονται για την ακύρωση αυτή, που δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη και πιθανά ούτε η τελευταία. Μπαίνοντας σταδιακά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η ανάγκες μοριακού ελέγχου θα αυξάνονται και η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε ,η πρακτικές της πολιτείας συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες αγκυλώσεις και να μας γεμίζουν απογοήτευση”.


Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των δωρεών κατευθύνθηκε, όπως ήταν φυσικό, από τη μία πλευρά στην προμήθεια υγειονομικού υλικού για την προστασία από την νόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με νέες κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό με επίκεντρο τους αναπνευστήρες.

Ο κ. Ευαγγελινός επισημαίνει: “Οι δωρεές αναπνευστήρων είναι χωρίς νόημα, όταν αυτοί παραμένουν σε αχρηστία λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, για να τους λειτουργήσει. Δυστυχώς οι συνάδελφοι θα βρεθούν για δεύτερη φορά να πολεμούν με τον κορωναϊό ανυπεράσπιστοι. Η χώρα μας δεν είναι Ιταλία, ουτε Σουηδία, να αντέξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας χωρίς σχέδιο και σωστή οχύρωση του ΕΣΥ”.

Tags

Νοσοκομείο, Υγεία, Κορωνοϊός

Views: 25