Αλ. Τσίπρας: Απέναντι στην Τουρκία δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσωΓια την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 

“Είχαμε προβλέψει αυτές τις κινήσεις από πλευράς της Τουρκίας. Να πω στους πολίτες ότι όλα αυτά που βλέπουμε από πλευράς Τουρκίας, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου,

 

αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά ένδειξη αδυναμίας” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Η Τουρκία αισθάνεται και είναι απομονωμένη στην περιοχή” πρόσθεσε.


“Υπάρχει στο μυαλό μας εδώ και πολλά χρόνια η πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Είναι μια πιθανότητα που κάθε Έλληνας Πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει μ’ αυτό. Το 1996 είχαμε ένα τέτοιο επεισόδιο. Θέλουμε καλές ένοπλες δυνάμεις. Είναι όλα άρτια, κοιμόμαστε ήσυχοι. Όταν είμαστε μια χώρα, που έχει να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο γείτονα, μεγαλύτερο και σε κόσμο, πρέπει να κάνουμε συμμαχίες και συμφωνίες. Αυτό έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Βλέποντας την ομόθυμη καταδίκη της ΕΕ και αύριο στις Βρυξέλλες πιστεύω ότι θα παρθούν μέτρα και βλέποντας όταν το 1996 όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε κι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν κάνει κάτι. Και βγήκε μετά η ΕΕ και είπε βρείτε τα. Τώρα, έχουμε σθεναρή στάση της Ευρώπης και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Έχουν κλειδώσει συμμαχίες και ερείσματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς” ανέφερε.

“Τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία” υπογράμμισε.

“Απέναντι στην Τουρκία δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω” συμπλήρωσε.

 

thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *