Αλ. Τσίπρας: Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το “μάρμαρο” της κρίσηςΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών “…ότι οι τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας”, από την Άρτα, όπου βρίσκεται για περιοδεία.

 

Αναφερόμενος στη δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται κατά 40-50% από την μια στιγμή στην άλλη” ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης.

Όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημά του ελληνικού λαού κατά 68 δισ. και υποστήριξε πως ο υπουργός κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις, προκειμένου να στρώσει το χαλί γι’ αυτά που έρχονται με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου.

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και για την αναστολή πανεπιστημιακών σχολών σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στην Άρτα.

“Η κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημιακών σχολών και την ίδια ώρα δίνει την ευκαιρία σε όσους αποφοιτούν από τα κολέγια να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης ακόμη και στη δημόσια εκπαίδευση, δηλαδή απόφοιτοι κολεγίων να διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία”, είπε προσθέτοντας πως “τότε δείχνεις πραγματικά τι είδους συμφέροντα θέλεις να εξυπηρετήσεις”.

Ανέφερε στη συνέχεια πως το σχέδιο της κυβέρνησής του, με τη δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής σε συνδυασμό με το αγροτοδιατροφικό τεχνολογικό πάρκο, ήταν η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας. “Αυτό είναι και ο εθνικός σχεδιασμός μας, το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την παράγωγη να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση”, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι ο πυρήνας της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα “στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης” είναι “ίσες δυνατότητες πρόσβασης στα αγαθά και στη γνώση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας”.


Επιπλέον, καταλόγισε στην κυβέρνηση και αδιαφορία στον τομέα των υποδομών.

Ειδικότερα αναφερόμενος στην Ήπειρο, την Άρτα, είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει εξαγγείλει, προγραμματίσει ή υλοποιήσει κάποιο έργο και πρόσθεσε πως και εκείνα που είχαν δρομολογηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις καλένδες. Ανέφερε ως παράδειγμα τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακκαβιά, έκανε ειδική αναφορά στην αναστήλωση του ιστορικού Ζεφυρίου της Πλάκας, ενώ επισήμανε πως οι διαδικασίες για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου στην κοιλάδα του Αχελώου δεν προσχωρούν.

Views: 2

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *