23.7 C
Serres

Αλέκος Φλαμπουράρης: Με αυταρχισμό, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να επιβληθεί. Ματαίως.

Date:

Σημεία συνέντευξης του Αλέκου Φλαμπουράρη, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συντονιστή των τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου και υπεύθυνος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, στο ρ/σ Στο Κόκκινο και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά.

 

Με αφορμή τη νέα απαγόρευση συναθροίσεων την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν διδάχτηκε τίποτα από ότι έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου διότι θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιβάλλει περιορισμό των αντιδράσεων στις πολιτικές που εφαρμόζει. «Πρόκειται για τραγικό λάθος της κυβέρνησης που όμως συνάδει με τον πυρήνα της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της δεξιάς που έχει και κάποια ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη».

-Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, είτε στο κοινωνικό κράτος.
Μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες στη «διπλή» καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Χρειαζόμαστε επιστημονική αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων, με γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα. Υπήρξε ανευθυνότητα και προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, όπου δεν καταγράφηκε πραγματική εικόνα των κρουσμάτων.

-Το Μάρτιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι 250  χιλιάδες ευρώ και δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν τη δόση του δανείου με κρατική ενίσχυση, που θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η επιδότηση της δόσης μεγάλωνε και μπορούσε να φτάσει το 90%, όσο πιο αδύναμο ήταν το νοικοκυριό. Στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν όσοι χρωστούσαν έως 130 χιλιάδες ευρώ και αυτοί ήταν περίπου 300 χιλιάδες με βάση τα στοιχεία που έλαβα από την Ένωση Τραπεζών. Η πλατφόρμα ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου και αμέσως μετά έγιναν εκλογές. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της κύριας κατοικίας και μάλιστα στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν για πρώτη φορά, μετά από μεγάλη επιμονή,  επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στην πρώτη κατοικία.

-Ψέματα κυβερνητικά και στην περίπτωση του Ελληνικού. Φεύγει το 2020 και τίποτα δεν έχει γίνει, εκτός βέβαια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Όταν τέλειωσε η κυβερνητική μας θητεία, η μόνη εκκρεμότητα στο Ελληνικό ήταν η άδεια του καζίνο. Το έργο δεν μπορεί να γίνει με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες. Η δική μας συμφωνία προέβλεπε επένδυση 1,5 δις ευρώ σε υποδομές από ιδιωτικά κεφάλαια.

-Είναι πολύ βασικό στοιχείο οι δημόσιες επενδύσεις οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν τους ξένους επενδυτές και να τους εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο κράτος και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ το 2019 άφησε αδιάθετα χρήματα που προβλέπονταν για δημόσιες επενδύσεις. Αντί για αυτό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επενδύει στην επικοινωνία. «Όσο και να λέει η κυβέρνηση ότι ξεκίνησαν τα έργα στο Ελληνικό, όσοι περνάνε από εκεί ξέρουν τι βλέπουν»

-Ότι και να λέει η κυβέρνηση ο κόσμος σιγά σιγά συνειδητοποιεί την πραγματικότητα που είναι ότι έχουν αφεθεί στην τύχη τους χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.


-Σε συνθήκες πανδημία επικρατεί ως ένα βαθμό αμηχανία και ανασφάλεια στην κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψιν. Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε αναπτύξει μια ενεργητική και δυναμική κοινοβουλευτική παρέμβαση, με προγραμματικό και ουσιαστικό λόγο, με προτάσεις σε όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα. Την ίδια στιγμή επιδιώκουμε να έρθουμε κοντά με φορείς και συλλογικότητες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας.

-Τα Μέσα Επικοινωνίας δεν παρέχουν  αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες. Δεν προβάλλουν όσο οφείλουν κατά το Σύνταγμα το λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό ζητήσαμε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος της πληροφόρησης που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και αυτό θίγει έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

– Ο ανοικτός και ειλικρινής διάλογος με τον κόσμο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την συγκρότηση ενός Αριστερού και Προοδευτικού μετώπου  που θα  αντιπαρατεθεί στη δεξιά και τις πολιτικές της. Έτσι θα δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία μια μεγάλη δημοκρατική συμμαχία, σε αυτήν κατά τη γνώμη μου έχουν θέση όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και κόμματα με την προϋπόθεση ότι θα σπάσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κάποιων με τη Δεξιά.

 

ΠολιτικήΑλέκος Φλαμπουράρης: Με αυταρχισμό, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να επιβληθεί. Ματαίως.

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Άκης Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»

«Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ στελεχών...

28 Μαΐου 1979: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Στις 28 Μαΐου 1979, υπογράφεται η συμφωνία ένταξης της...

Εκλογές 2023: Ορκίζεται σήμερα η νέα Βουλή – Η διαδικασία, η εκλογή Προέδρου και τα επόμενα «βήματα»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα