Σε διάψευση των πληροφοριών που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας περί γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου διευκρινίζοντας ότι δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα άνοιγμα σε χώρισμα με γυψοσανίδα προκειμένου να επανενωθεί χώρος που είχε διαχωριστεί για λόγους ασφαλείας πριν από ένα μήνα, με σκοπό την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου «ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας. Πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος.
Όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών μας.»

Αρχικά η είδηση

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί» λέει ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής

Ο κορονοϊός έχει κάνει ασφυκτική την κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες COVID, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Ταυτόχρονα στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά (εγκεφαλικά, κ.ά) από όλη την Περιφέρεια.

Διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών αναφέρει το inkomotini.news.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», αναφωνεί ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης, του οποίου το μήνυμα συγκλονίζει: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν 20 μέρες στο νοσοκομείο στήθηκε πτέρυγα ΜΕΘ μέσα σε ένα 24ωρο.


 

Έστησαν ΜΕΘ έξι κλινών μέσα σε ένα βράδυ στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης

Μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, δυναμικότητας έξι κλινών, απέκτησε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (Αναφοράς Covid-19) Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα η Μονάδα πήρε σάρκα και οστά μέσα σε λίγες ώρες, με τον Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Καθηγητή Θεοδόση Μπιρμπίλη να αποδίδει τα εύσημα στον Διοικητή του Νοσοκομείου αναρτώντας το εξής σημείωμα: “Αν θέλεις να δεις πως στήνεται μια ΜΕΘ 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη σε ένα βράδυ, δεν έχεις παρά να έρθεις στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Καλή δουλειά Βαγγέλη Ρούφο”.

Έτσι το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης πλέον διαθέτει συνολικά 28 κλίνες ΜΕΘ από 14 κλίνες που είχε πριν από έναν χρόνο.

 

“Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους τεχνικούς του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης. Ευχόμαστε όλοι μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν οι κλίνες, αλλά σε κάθε περίπτωση έξι κλίνες ΜΕΘ επιπλέον δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας”, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ρούφος, ευχόμενος σε όλους “καλή δύναμη και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”.

πηγή newsbeast.gr

Views: 201