Ανασχηματισμός: Ώδινεν όρος και έτεκεν … διαρθρωτικές αλλαγές (video)Ανακοινώθηκε  ο μίνι ανασχηματισμός ή οι «λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα», όπως χαρακτηρίστηκε από πλευράς της κυβέρνησης, με τον Στέλιο Πέτσα να αποκαλύπτει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.

 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη σε Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Ανάπτυξη. Την ίδια ώρα, αναβαθμίζεται και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τοποθετείται στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ η Ζωή Ράπτη, αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας. Παράλληλα, ο κ. Νικόλαος Ταγαράς, βουλευτής Κορινθίας, αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ώδινεν όρος και έτεκεν … διαρθρωτικές αλλαγές

Ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός, ο οποίος αναβλήθηκε δύο φορές έως τώρα τελικά κατέληξε σε ανώδυνες διορθωτικές αλλαγές. Ονόματα που σύμφωνα και με τον κυβερνητικό τύπο φέρονταν ότι επρόκειτο να αντικατασταθούν μετά από θόρυβο που προκάλεσαν με θέματα που αφορούν τα υπουργεία τους παρέμειναν στη θέση τους.


Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Αθλητισμούς Λευτέρης Αυγενάκης, για τον οποίον δεν έμεινε αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα που να μη διαμαρτύρεται, για τις αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις του πχ η υπόθεση για τον ΠΑΟΚ που δικαιώθηκε το CAS αλλά και με το τελευταίο του νομοσχέδιο περί αναβολής των εκλογών της ΕΠΟ.

Στη θέση του παραμένει και ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που πολύ λόγος είχε γίνει για το “σκάνδαλο” με τα voucher όπου χρειάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αναστείλει την σκανδαλώδη τροπολογία.

Aντίθετα, κορυφαία ονόματα που φέρονταν να αναλαμβάνουν Υπουργεία όπως: οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Άννα Καραμανλή αλλά και νεότεροι που με τη δράση τους απέσπασαν τα εύσημα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες όπως είναι ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και οι Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης φαίνεται ότι θα περιμένουν τον πραγματικό ανασχηματισμός οψέποτε αυτός γίνει.

Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι αυτός δε θα αργήσει.
Παροικούντες…του Μαξίμου λένε ότι αυτό έγινε μετά από ισχυρές αντιδράσεις από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *