Αναβάλλεται η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών στο πρόγραμμα του ΣΕΝ, λόγω κορονοϊού

Αναβάλλεται η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΕΝ , με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων.

 

Κεντρικο

 

Οι γονείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους μετά τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε τη ματαίωση της συμμετοχής της ομάδας των Σερρών, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Να σημειωθεί πάντως ότι μόνο η σερραϊκή ομάδα, ακύρωσε τη συμμετοχή της.

Τα παιδιά δούλευαν καιρό τώρα, την εργασία και ήταν έτοιμη να την παρουσιάσουν σε ένα αξιόλογο διαγωνισμό με συμμετοχές παιδιών από όλη την Ελλάδα. Δεν είχαν ενδιάμεσο και δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση και προϊόντα προς πώληση. Μάλιστα επισκέφθηκαν και το ΤΕΙ Σερρών, το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων.

Όπως λένε έγινε μεγάλη προσπάθεια τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά.

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΣΕΝ/JA Greece που υλοποιούνται στην Ελλάδα, βασίζονται κυρίως στη βιωματική μάθηση (learning by doing) και η αποτελεσματικότητα τους είναι δοκιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του κόσμου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Junior Achievement Worldwide.

Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιούνται εντός ή εκτός του σχολικού προγράμματος (σε προαιρετική βάση).
Βασικοί συντελεστές του κάθε προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός, ο οποίος επιλέγει να στηρίξει το πρόγραμμα και ο εθελοντής/σύμβουλος, στέλεχος επιχείρησης, που συμμετέχει εθελοντικά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ο σύμβουλος/εθελοντής επισκέπτεται την τάξη και σε συνεργασία πάντα με τον εκπαιδευτικό, κατευθύνει τις συζητήσεις, μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με τους μαθητές και λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του σχολικού περιβάλλοντος & της αγοράς εργασίας.Ο εκπαιδευτικός, σε συνεργασία με τον σύμβουλο/εθελοντή, προσαρμόζει το πρόγραμμα στις ανάγκες των μαθητών, οργανώνει τις δραστηριότητες που υλοποιούνται σε κάθε συνάντηση-μάθημα και διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *