9.5 C
Serres

Ανδ. Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια για τις παρακολουθήσεις

Date:

«Είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης το αν θα πάμε έτσι στις εκλογές. Ο Έλληνας πολίτης θέλει να μάθει την αλήθεια, για την οποία εμείς προσπαθούμε θεσμικά από το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να έρθουν πράγματι όλα στο φως». Αυτό τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε προχθές την ύπαρξη συστήματος παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, «ενώ το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τίποτα. Υπάρχει ένα σκάνδαλο συγκάλυψης που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διευθύνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης προσέθεσε ότι ο μόνος δρόμος για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως. «Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο, αλλάζοντας το νόμο που ο ίδιος έφερε στη Βουλή για να καλύπτεται, και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθείται, να μάθει», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Για άλλη μία φορά απάντησε στο ερώτημα γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του. Υπενθύμισε ότι «η ΑΔΑΕ απάντησε επίσημα ότι είναι παράνομο να γίνει κάτι τέτοιο. Και, μάλιστα, από πού να ενημερωθεί; Από το φάκελο που είχαν καταστρέψει;».

Ο κ. Σπυρόπουλος καλέσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο γιατί στην Εξεταστική Επιτροπή δεν πήγαν ο κ. Δημητριάδης και οι κ.κ. Μπίτζιος, Λαβράνος, που, όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος «εμπλέκονται με τις εταιρίες που φέρονται να διαχειρίζονται το συγκεκριμένο λογισμικό στην Ελλάδα; Που έκαναν δουλειές στο ελληνικό Δημόσιο και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. Δεν ήρθε κανένας στην Εξεταστική, δεν πήγε κανένας στην PEGA».

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια. Η αρμόδια εισαγγελέας κ. Βλάχου υπονόησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται, είναι κίνδυνοι εναντίον της πατρίδας και το αφήνουμε να αιωρείται. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ;», προσέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Απευθυνόμενος, δε, προς τον βουλευτή της ΝΔ, Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος μίλησε για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απέναντι στα παράνομα λογισμικά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε «γιατί δεν το κάνατε από το καλοκαίρι; Γιατί ο πρωθυπουργός δεν πήρε τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όταν εμφανίστηκε ο κ. Ανδρουλάκης με το Predator; Έχουν περάσει πέντε μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μάθουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες και ποια είναι η σύνδεσή τους με την ΕΥΠ».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΑνδ. Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτεί η αλήθεια για τις...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: «Να δώσουμε ξανά σιγουριά στην κοινωνία ότι κανείς δεν μένει πίσω»

«Το τρίπτυχο 'οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και προστασία περιβάλλοντος'...

Συμφωνήθηκε αύξηση των αεροπορικών πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

Σειρά επαφών και συναντήσεων με leaders της παγκόσμιας τουριστικής...

Θ. Πλεύρης: Αναστέλλεται από 1ης Ιανουαρίου το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2023 το μέτρο για...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα