Φαίνεται πως η μάχη για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι άνιση καθώς νικητές για μια ακόμη χρονιά αναδεικνύονται τα κουνούπια.

 

Οι κάτοικοι του Πρoβατά, που όλα αυτά τα χρόνια  καλούνται να συμβιώνουν με την ύπαρξη τους έχουν κουραστεί. Οι τρόποι αντιμετώπισης …..είναι το άφθονο κουνουπέλαιο και το κλείσιμο στο σπίτι τις βραδινές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται πιο αισιόδοξοι και ανεκτικοί.

 

Ο Πρόεδρος του Προβατά κύριος Νικήτας Γεώργιος, ανέφερε στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ότι όσο υπήρχε στην περιοχή τους το Κέντρο καταπολέμησης κουνουπιών γινόταν πολύ καλό έργο κι ότι δυστυχώς για άγνωστους λόγους αποφασίστηκε το κλείσιμο του, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων, εκφράζοντας έτσι την πικρία του λέγοντας ότι αισθάνονται πολίτες 3ης κατηγορίας. Συνεχίζοντας είπε ότι το έργο που γίνεται από την περιφέρεια είναι ναι μεν καλό , αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε παλαιότερη συνέντευξη του και συγκεκριμένα στις 25/6/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κύριος Μωησιάδης είχε αναφερθεί στο έργο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών και ανέφερε ότι το πρόγραμμα γίνεται με χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών και ότι παράλληλα για ενισχυτική δράση εφαρμόζεται συνεργασία με τον ανάδοχο φορέα που είναι η ΑΝΕΣΕΡ.

Συγκεκριμένα όμως ο δήμος Σερρών δεν προχώρησε στην υπογραφή αυτής της συνεργασίας και απευθύνθηκαν σε άλλο φορέα.


Δείτε το ρεπορτάζ του Επιλογές

 

 

 

Views: 23