Ανησυχία για τα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Ηράκλειας- Τι λέει ο νομίατρος Σερρών(video)

Καλπάζει ο ιος του δυτικού νείλου στην Ελλάδα με τα περιστατικά να αυξάνονται συνεχώς. Συνολικά, από τις αρχές του 2019 έχουν μολυνθεί από τον ιό πάνω από 158 άνθρωποι.

 

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ηλικίας 75 και 90 ετών και προέρχονται από τα χωριά Ποντισμένο και Χείμαρρος στον δήμο Ηράκλειας. Είναι και οι δύο γυναίκες και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών.

 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει κάνει από χρόνια την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας και έκτοτε επανεμφανίζεται κάθε έτος, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον ότι έχει εγκατασταθεί και εδώ , όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα κρούσματα που καταγράφονται κάθε χρόνο είναι περιορισμένα, ωστόσο καθώς η λοίμωξη είναι συνήθως ασυμπτωματική είναι βέβαιο πως οι αριθμοί δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της πραγματικής εικόνας.

Από τα άτομα που θα έρθουν σε επαφή με τον ιό, οι περισσότεροι δεν θα εμφανίσουν κανένα σύμπτωμα και το ανοσοποιητικό τους θα καταφέρει να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Περίπου το 20% θα παρουσιάσει ήπια συμπτώματα γρίπης και λιγόεροι από 1% θα εμφανίσουν σοβαρές παρενέργειες, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται κυρίως ηλικιωμένοι καιάτομα με χρόνια προβλήματα.Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νοσήματα, καμία θεραπεία δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη σωστή πρόληψη. Ακόμη και αν δεν ανήκετε σε κάποια ευπαθή ομάδα, καλό θα ήταν να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στα κουνούπια καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου.

 

Πώς εξηγεί ο νομίατρος Τάσος Αναστασιάδης ότι τα περισσότερα κρούσματα στο νομό Σερρών εντοπίζονται στην περιοχή Ηράκλειας;

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *