Αναγνωρίστε γρήγορα πρόωρα σημάδια άνοιας σε κοντινό σας πρόσωπο. Ποιοι τύποι άνοιας υπάρχουν και πώς θα τους αναγνωρίσετε.
 
 
Η άνοια είναι ένας όρος που περιγράφει μια ποικιλία συμπτωμάτων που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να σκέφτεται, να θυμάται και να σκέφτεται. Τείνει να χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, οπότε υπάρχουν μερικά βασικά σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης.
Η άνοια εμφανίζεται όταν τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο ενός ατόμου σταματούν να λειτουργούν. Αν και συνήθως συμβαίνει σε ηλικιωμένους, δεν είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Η φυσική επιδείνωση του εγκεφάλου συμβαίνει σε όλους καθώς μεγαλώνουν, αλλά εμφανίζεται πιο γρήγορα σε άτομα με άνοια.

Οι διαφορετικοί τύπο άνοιας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι άνοιας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση , η πιο συχνή είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ . Άλλοι τύποι περιλαμβάνουν:

 
Άνοια σώματος Lewy
μετωπική άνοια
αγγειακές διαταραχές
μικτή άνοια ή συνδυασμός τύπων
Υπάρχουν 10 τυπικά πρώτα σημάδια άνοιας. Για ένα άτομο να λάβει μια διάγνωση, συνήθως θα παρουσίαζε δύο ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα και τα συμπτώματα θα ήταν αρκετά σοβαρά ώστε να επηρεάσουν την καθημερινή τους ζωή.
 
Πηγή dikaiologitika.gr