Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων -Σημαντικό το θέμα της καθαριότητας(video)Ακόμα και να μην ανοίξουν τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε.

 

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε συνθήκες πανδημίας, επαναφέρει για μία ακόμα φορά, το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων με επιστολή τους αναφέρει :

Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας. Εάν αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω αντικειμενικής στενότητας χρόνου, αποτελεί έναν ικανό λόγο για να μην ανοίξουν τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά, και θα πρέπει να αρχίσει από τώρα η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, με την άμεση δρομολόγηση της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, ώστε από τον Σεπτέμβριο να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

 

Ανησυχία για το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα εκφράζουν οι καθηγητές των Σερρών, καθώς υπάρχει θέμα με τη μετακίνηση των μαθητών αλλά και τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ερωτηματικά υπάρχουν και στο πώς θα μοιραστούν οι μαθητές στις αίθουσες , αφού υπάρχουν λύκεια που δεν διαθέτουν μεγάλες αίθουσες
Ανέφικτο να λειτουργήσουν τα δημοτικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν στα άλλα σχολεία, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος των δασκάλων Σερρών, κος Πασχάλης Στεφάνου και επεσήμανε πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστούν κάποια μέτρα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Παράλληλα ο κος Στεφάνου αναδεικνύει και το θέμα με το βοηθητικό προσωπικό καθώς δεν υπάρχουν καθαρίστριες για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όλη τη μέρα σε όλες τις αίθουσες


 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *