Αντιδρούν οι κληρικοί στην συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου – Τι λένε οι Σερραίοι μητροπολίτες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κληρικών για τη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία και κάλεσε σε κινητοποιήσεις κληρικούς και πολίτες για την ακύρωσή της.

 Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θελόγος αναφέρθηκε στο ζήτημα χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σύνθημα ξένο προς τη φυσιογνωμία του Έθνους μας και εκτός των πραγματικών αναγκών του Έλληνα σήμερα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι νεόκοποι στοχαστές θέλουν να χωρίσουν τα αχώριστα…

 

 

 

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θελόγος αναφέρθηκε στο ζήτημα χωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σύνθημα ξένο προς τη φυσιογνωμία του Έθνους μας και εκτός των πραγματικών αναγκών του Έλληνα σήμερα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι νεόκοποι στοχαστές θέλουν να χωρίσουν τα αχώριστα

 

«Δεν έχουμε γνώση του Μνημομίου-Συμφωνίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού σημειώνει στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

 

 

«Σε όλα τα θέματα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

 

 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *