22.5 C
Serres

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών: Εύχομαι το 2021 να το γιορτάσουμε διπλά

Date:

Η χρονιά, που σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε, ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς.

Αποδείχθηκε, όμως, γεμάτη ανατροπές, που μας προκάλεσαν φόβο, ανησυχία, και θλίψη για τους οικείους, που χάσαμε από τον φονικό ιό.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή δράσεις στήριξης, τόσο των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, όσο και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, τόσο στο Νοσοκομείο μας, στα Κέντρα Υγείας, όσο και σε άλλες κρίσιμες δημόσιες δομές, όπως η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, προκειμένου η λειτουργία τους να συνεχιστεί, κατά το δυνατόν, απρόσκοπτα. Παράλληλα, η διανομή δωρεάν γευμάτων στους πλέον αδύναμους και αποκλεισμένους συμπολίτες μας, σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους,  ανακούφισε κάπως τις στερήσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν ειδικά την πρώτη περίοδο των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, μέσα από καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα εξασφαλίσθηκαν πόροι ύψους 200.000.000 ευρώ για την στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν περίπου 24.500 συμπολίτες μας.

Στο ασφυκτικό πλαίσιο δράσης και λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνέχισε το πρόγραμμα εκτέλεσης των δημοσίων έργων, με την συντήρηση δεκάδων χιλιομέτρων οδικού δικτύου, την συντήρηση του κοινού μας σπιτιού, του Διοικητηρίου των Σερρών, ενώ ανέπτυξε και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ 1 e1609445048889

Συμπολίτες μου Σερραίες και Σερραίοι,

η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης ήδη μας προσφέρει την πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας για την νέα χρονιά, που σε λίγο ανατέλλει. Η εύρεση του εμβολίου συνιστά ένα μεγαλειώδες επίτευγμα της ιατρικής επιστήμης, της μόνης αρμόδιας να έχει άποψη, το οποίο θα μας οδηγήσει στην πραγματική απελευθέρωση από τα δεσμά της δουλείας του κορωνοϊού.
Το 2021, που σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε, αποτελεί έτος ορόσημο για το Έθνος μας. Η συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του εθνικού μας αγώνα για την απελευθέρωση από την οθωμανική δουλεία και τυραννία αποκτά ιδιαίτερο νόημα, ιδίως ενόψει των συνεχιζόμενων απειλών της ηγεσίας της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει την de facto ανατροπή της εθνικής μας ανεξαρτησίας και τον ακρωτηριασμό της εδαφικής μας ακεραιότητας. Το αγωνιστικό πνεύμα των ηρώων της Επανάστασής μας και ιδιαίτερα για εμάς τους Σερραίους η αυτοθυσία του ήρωα Εμμανουήλ Παππά, πρέπει να αποτελέσει τον φωτεινό οδηγό της υπεράσπισης των παγίων συμφερόντων του Έθνους.

Με αυτές τις σκέψεις, επιθυμώ να ευχηθώ σε όλες και όλους σας μια πραγματικά καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

ΕλλάδαΣέρρεςΑντιπεριφερειάρχης Σερρών: Εύχομαι το 2021 να το γιορτάσουμε διπλά

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δείτε το βίντεο: Η άγνωστη τεχνητή λίμνη στο Καπνόφυτο Σερρών – Φύση & ομορφιά

Τεχνητή λίμνη πάνω από το Καπνόφυτο Σερρών, στις παρυφές...

Σέρρες: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στο Σιδηρόκαστρο

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 της...

Σέρρες: Χωρίς μάσκα οι πολίτες- Σύσταση να τις χρησιμοποιούμε- video

Χωρίς μάσκα οι περισσότεροι Σερραίοι ακόμα και τώρα που...

Καλοκαιρινές εκπτώσεις- Χαμηλή η κίνηση στην αγορά των Σερρών -video

Οι  καλοκαιρινές εκπτώσεις βρίσκονται λίγο πριν την λήξη τους...