4.8 C
Serres

Απ. Τζιτζικώστας: Χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030

Date:

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει το πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση της ΔΕΘ έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και την κοινωνία, με αφίξεις εκθετών και επισκεπτών, σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις και τον τόπο μας.

Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναμένεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη των εμπορικών και επενδυτικών συνεργασιών για τη χώρα και τον τόπο μας, ενώ με τις εμπλουτισμένες θεματικές ενότητες και το καθιερωμένο πλέον HELEXPO – FORUM θα αναδείξει σημαντικά ζητήματα όπως μεταξύ άλλων, την περιφερειακή ανάπτυξη, την ψηφιακή μετάβαση, την κυκλική οικονομία και τις ενεργειακές εναλλακτικές

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι λοιπόν, αναμφισβήτητα, σημείο αναφοράς όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, στην τεράστια προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι θεσμοί και οι φορείς για την αύξηση των εξαγωγών, την ανάπτυξη του εμπορίου, της καινοτομίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αύξηση του τουρισμού, τη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων σε ολοένα και περισσότερες αγορές παγκοσμίως αλλά και την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων στο περιβάλλον, την ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες.

Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε στη συνεργασία μας με όλους τους Δήμους και τους φορείς της χώρας και του τόπου μας, όπως επίσης και με τη ΔΕΘ – Helexpo, έχοντας μάλιστα ήδη εξασφαλίσει τους πόρους για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με πολλή και μεθοδική δουλειά, να υλοποιούμε 8.514 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια του τόπου μας και δίνουν σημαντική ώθηση για μία βιώσιμη, δίκαιη και σταθερή ανάπτυξη που θα φτάνει σε κάθε οικογένεια.

Με την ανάπλαση, ενοποίηση και αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου, το έργο που οραματίστηκε, σχεδίασε και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργούμε τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και επανασυνδέουμε την πόλη με τη θάλασσα.

Με τα έργα στο νέο ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Οδό Κατερίνης, στους οδικούς άξονες της Χαλκιδικής και του Κιλκίς, αλλά και με τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθιστούμε τις μετακινήσεις ταχύτερες και πιο ασφαλείς, ενώ παράλληλα δίνουμε ώθηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον τουρισμό.


Με το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις μεγάλες παγκόσμιες κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποιούνται στον τόπο μας εξασφαλίζουμε έσοδα, θέσεις εργασίας και προβολή σε όλο τον κόσμο, ενώ με τα έργα ανάδειξης του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, καθώς και με την κατασκευή του νέου Μουσείο Βεργίνας, αναδεικνύουμε και προβάλουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Με περισσότερα από 100 έργα αναπλάσεων και δημιουργίας χώρων πρασίνου στους Δήμους και τις γειτονιές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλάζουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Με την κατασκευή των νέων σχολείων, τη χρηματοδότηση του νέου σύγχρονο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και του επικουρικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών όλων των Πανεπιστημίων, των Ερευνητικών Κέντρων και των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με τις 200 νέες ψηφιακές υπηρεσίες στη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η πρόσβαση στην εκπαίδευση και την έρευνα, των μαθητών και των φοιτητών γίνεται καλύτερη και η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων ταχύτερη, με λιγότερα εμπόδια και γραφειοκρατία.

Με την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θωρακίζουν 19 περιοχές, τους σύγχρονους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων, τα “ Πράσινα Σημεία” σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την επέκταση των ενεργειακών δικτύων, την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, μειώνουμε το ενεργειακό κόστος και στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Έργα που παλιότερα έμοιαζαν ουτοπικά, σήμερα είναι περισσότερο ορατά από ποτέ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας μας με όλους τους θεσμούς, τους φορείς και τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να μην το βάλουμε κάτω και να μην σταματήσουμε να δουλεύουμε ούτε λεπτό, παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με πολλή και μεθοδική δουλειά να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Την Περιφέρεια που αξίζουμε και θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΑπ. Τζιτζικώστας: Χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη στου Ρέντη

Eγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης, σε...

Σάμος: Τους συνέλαβαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο άτομα...

Ναύπακτος: Πυροβολισμός σε κατάστημα εστίασης – Συνελήφθη ο δράστης

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της...

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Σεισμική δόνηση εντάσεως 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα