Πόσα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο εκτός νομού – Πότε δεν φοράμε μάσκα στο αμάξι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την χαλάρωση του lockdown και το νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, το οποίο θα ισχύει από σήμερα.

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από σήμερα σταμάτησαν τα SMS στο 13033 και στο 13032 και σημείωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 00:30 και διαρκεί μέχρι τις 05:00.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το διάστημα μεταξύ 00:30-5:00 το πρωί επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας (με τη σχετική βεβαίωση), υγείας και για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με συμπληρωμένη την αντίστοιχη φόρμα Β που θα αναφέρει τα στοιχεία του μετακινηθέντος, καθώς και τον λόγο μετακίνησης. 

 
Πόσα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο εκτός νομού


Άνοιξαν σήμερα οι υπερτοπικές μετακινήσεις με αρκετούς να φτιάχνουν βαλίτσες για εκδρομές σε παραθαλάσσια μέρη. Μπορεί το τέλος του lockdown να είναι πια γεγονός, αλλά τα μέτρα προφύλαξης παραμένουν.

Έτσι όσον αφορά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο -εντός και εκτός νομού- ο μέγιστος αριθμός επιβατών είναι 3 (μαζί με τον οδηγό). Τα άτομα μπορεί να είναι περισσότερα αν υπάρχει ανήλικο τέκνο, το οποίο είναι αδύνατο να μείνει στο σπίτι μόνο του και αν υπάρχει άτομο που χρήζει βοήθειας για τη μετακίνησή του.


Στα βαν ο μέγιστος αριθμός επιβατών είναι 4 (μαζί με τον οδηγό), εκτός αν υπάρχει και εδώ ανήλικο τέκνο.

Μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Εξαιρούνται οι σύζυγοι και οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού και φυσικά μάσκα μπορεί να μην φορά ο οδηγός όταν είναι μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.