Απάντηση στις καταγγελίες του συλλόγου δασκάλων για τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ από τον Σύλλογο Παιδαγωγών Δημοτικών Παιδικών ΣταθμώνΠρος αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα καταγγέλθηκαν περί παραπλάνησης και απόκρυψης νόμων από τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. κ.Χατζημαργαρίτη ενημερώνουμε ότι:

 

Ο κ. Χατζημαργαρίτης ως Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, είναι εκ του νόμου υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία, το συμφέρον των Π.Σ., την διευκόλυνση παιδιών και οικογενειών και δη εργαζομένων μητέρων. Για αυτό και ζήτησε ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής των Π.Σ. σε βάθος τριετίας όπως ορίζει ο νόμος 4521/18.

Δημόσια ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι:
Ο νόμος για τη διετή φοίτηση έχει ψηφιστεί εδώ και 33 χρόνια, όμως οι κοινωνία τον έθεσε ουσιαστικά ανενεργό.
Ο νέος νόμος για την υποχρεωτική φοίτηση έχει ψηφιστεί και σταδιακά θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι ανάμεσα τους και ο Δ.Σερρών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εγγραφές και αναρτήθηκε στους Π.Σ. ενημερώνονται οι γονείς, ότι για την σχολική χρονιά 2018-2019 έχουν δικαίωμα να εγγραφούν και στους Π.Σ. του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.

Μήπως η σύγχυση στους γονείς δημιουργείται από αλλού, όταν τονίζεται ότι είναι υποχρεωτικό να εγγραφούν τα προνήπια στα νηπιαγωγεία για το 2018-2019 ;

Συμμεριζόμαστε την αγωνία του Προέδρου κ.Χατζημαργαρίτη και στηρίζουμε τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει, για την ομαλή μετάβαση των Π.Σ. στα νέα δεδομένα με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες σε παιδιά , οικογένειες και εργαζόμενους.


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *