34.8 C
Serres

Απελευθερώνεται η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος – Τι αλλάζει στις εκπτώσεις

Date:

Θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο εντός του Κυβερνητικού σχηματισμού αλλά πρωτίστως στους κόλπους κτηνοτρόφων και αρτοποιών αναμένεται να προκαλέσουν οι παρεμβάσεις που προωθούνται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τις μεταρρυθμίσεις που δεν κατάφερε να περάσει η Κυβέρνηση Σαμαρά –σ.σ. υιοθέτηση των παρεμβάσεων που πρότεινε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ Νο1 για το γάλα, τον άρτο, κ.α.-, φέρνει εκ νέου στη Βουλή η σημερινή Κυβέρνηση.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τα ξημερώματα και συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. προβλέπονται τα εξής:

1. Αίρεται ο νομοθετικός καθορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος, η οποία πλέον θα ορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.

2. Στη συσκευασία του γάλακτος πρέπει να αναγράφονται οι ενδείξεις “παστεριωμένο” και “γάλα” η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης, το σήμα καταλληλότητας του προϊόντος, η θερμοκρασία συντήρησής του και η διάρκεια ζωής του γάλακτος σε ημέρες.

3. Παραμένει το “γάλα ημέρας” το οποίο θα πρέπει να συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρηση του δεν υπερβαίνει τις 2 ημέρες από την ημέρα παστερίωσης.

4. Χρήση του όρου «αρτοποιός», «αρτοποιείο» ή «φούρνος» θα μπορούν να κάνουν εγκαταστάσεις πρατηρίων πώλησης άρτου που προβαίνουν σε έψηση άρτου από έτοιμα προϊόντα ζύμης και που διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις περάτωσης της έψησης. Βέβαια οι αρτοποιοί θα μπορούν να διευκρινίζουν αν η παραγωγή πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στην επιχείρησή τους ή αν εκεί πραγματοποιείται μόνο η τελική έψηση.
5. Αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης άρτου. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ρύθμιση απαγόρευε αφ ενός την πώληση άρτου σε ιχθυοπωλεία, περίπτερα, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία και παντοπωλεία και αφ ετέρου σε καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα ή ποτά. Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα επιτρέπεται η ίδρυσή του σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών, σε χώρο σαφώς διαχωρισμένο.

6. Καταργείται η υποχρέωση διατήρησης προς πώληση μεμονωμένων τεμαχίων προϊόντος που αποτελεί μέρος προωθητικής ενέργειας η οποία προϋποθέτει την αγορά δύο συσκευασιών.

7. Διατηρείται ο καθορισμός των ισχυουσών εκπτωτικών περιόδων (δύο τακτικές εκπτωτικές περίοδοι Χειμώνα και Καλοκαίρι και δύο ενδιάμεσες 10ήμερες εκπτωτικές περίοδοι τον Μάιο και τον Νοέμβριο) ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία σε κάθε επιχείρηση να προβεί σε πώληση εμπορευμάτων σε μειωμένες τιμές πέραν αυτών των περιόδων.

8. Αίρεται η απαγόρευση συστέγασης και συλλειτουργίας ποτοποιείου – αποσταγματοποιείου – οινοποιείου.

Αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, το θέμα αυτό παγώνει μέχρι την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΟικονομίαΑπελευθερώνεται η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος - Τι αλλάζει στις εκπτώσεις

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΕΦΚΑ: Από τον Σεπτέμβριο η επικουρική σύνταξη θα βγαίνει σε 3 μήνες μετά την κύρια

Μια μεγάλη πληγή εξακολουθεί να είναι η έκδοση των...

Xαλκιδική: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για αποδείξεις και αδήλωτους εργαζόμενους

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το...

Φορολογικές δηλώσεις: 7 στους 10 δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την λήξη της προθεσμίας...

Αυξάνονται οι έλεγχοι για το Δεκαπενταύγουστο – Καύσιμα, κυλικεία και ξαπλώστρες στο στόχαστρο

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε...