Από τις Σέρρες ξεκίνησε η ενημέρωση για το πρόγραμμα «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» (video)Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο διοικητήριο της Π.Ε. Σερρών με αφορμή το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας».

 

Μέσω του Μηχανισμού αυτού η Περιφέρεια θα έχει πλέον τη δυνατότητα της συστηματικής και επιστημονικά αξιόπιστης καταγραφής και παρακολούθησης της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα, σε κάθε μία από τις Περιφερειακές Ενότητές της.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο των Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, o Πρόεδρος του ΕΒΕΣ, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣ και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε γόνιμη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των δεδομένων. Σημειώνεται ότι η ΠΚΜ είναι μία από τις τρεις Περιφέρειες της Ελλάδας, στην οποία αναπτύσσεται ο Μηχανισμός αυτός και η μοναδική η οποία τον ενέταξε σε χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *