Ημερίδα – Arduino Day Serres 2019: Γνωρίστε από κοντά τις νέες τεχνολογίες στο ΤΕΙ Σερρών

Το Φοιτητικό Παράρτημα IEEE, το Φοιτητικό Τμήμα Ρομποτικής και Αυτοματισμού IEEE και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ρομποτική του TΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη της Unesco for Serres σας προσκαλεί στο 2ο Arduino Day Serres 2019.

 

TORA.GR
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

https://arduinodayserres.gr/press-2019/

Το Arduino Day είναι μια παγκόσμια γιορτή η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη με σκοπό ο κόσμος να γνωρίσει την πλακέτα Arduino.

Φέτος θα γίνει για δεύτερη φορά στην πόλη μας, με τον τίτλο «Arduino Day 2019».

Σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά τις νέες τεχνολογίες σε αυτήν την μονοήμερη ημερίδα που θα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και διάφορα workshops.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 11:00 – 16:00, στο μικρό αμφιθέατρο του “Ευαγόρα Παλληκαρίδη” του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Για δήλωση/εγγραφή συμμετοχής – https://arduinodayserres.gr/rsrv/

 

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κεντρικής Μακεδονίας είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ιδρύθηκε το 1983 ως «ΤΕΙ Σερρών».Στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν δυο σχολές, η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) με τέσσερα τμήματα και η Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας (ΣΔΟ) με τρία τμήματα.

 

IEEE

Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών — IEEE είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός επαγγελματιών τεχνολογίας με περισσότερα από 400.000 μέλη σε διάφορα τμήματα ανά τον κόσμο.
Βασικοί σκοποί του Ινστιτούτου αποτελούν η εκπαιδευτική προώθηση και η τεχνική εξέλιξη της ηλεκτρικής και ηλεκτρολογικής μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης των υπολογιστών και των ενοποιημένων προτύπων.

 

Φοιτητικό Παράρτημα IEEE

To Φοιτητικό Παράρτημα IEEE προσφέρει ευκαιρίες μάθησης στους τομείς της επιστήμης των μηχανών, της έρευνας και της τεχνολογίας.
Επιδίωξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φοιτητικού Παραρτήματος IEEE είναι η οργανωμένη ανάπτυξη ικανοτήτων και γνώσεων σχετικά με τα τεχνικά επαγγέλματα, υποστηρίζοντας τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών του IEEE, της επιστημονικής κοινότητας και του γενικού κοινού.

 

Φοιτητικό Τμήμα Ρομποτικής και Αυτοματισμού IEEE

Επιδιώκει την προώθηση της θεωρίας και της πρακτικής της ρομποτικής και της μηχανικής αυτοματισμού και της επιστήμης και των συγγενών τεχνών και επιστημών και τη διατήρηση υψηλών επαγγελματικών προτύπων μεταξύ των μελών της, όλα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις Αρχές του ΙΕΕΕ.

Η αποστολή μας είναι να προωθήσουμε την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων στη ρομποτική και τον αυτοματισμό που ωφελεί τα μέλη, το επάγγελμα και την ανθρωπότητα.
Το RAS στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της θεμελιώδους και εφαρμοσμένης έρευνας στη ρομποτική και στον αυτοματισμό.

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ρομποτική

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ρομποτικής είναι η παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στη θεωρία και πράξη των ρομποτικών συστημάτων, όπως αυτά μελετώνται στην έρευνα και εφαρμόζονται στη Βιομηχανία.

 

Unesco for Serres

Τo 1995 η νυν Πρόεδρος του Ομίλου Αικατερίνη Εμμανουηλίδου συνεργάστηκε με το Κέντρο Unesco Γυναικών των Βαλκανικών χωρών.

Αυτή η συνεργασία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί από άξιους συμπολίτες της πόλης μας, ο Όμιλος Σερρών για Unesco (Serres For Unesco), με τα μέλη της τα οποία πίστεψαν ότι πρέπει οι σκοποί του Παγκόσμιου Οργανισμού που είναι Εκπαίδευση-Φυσικές και Κοινωνικές Επιστήμες-Πολιτισμός, Κοινωνία της Πληροφορίας να υπηρετηθούν σ’ αυτό το βόρειο χώρο της Ελληνικής γης.μα της εκδήλωσης – https://arduinodayserres.gr/schedule/

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *