Αριάδνη Παπαφωτίου: «Μη νόμιμη η σημερινή σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών»Θέμα νομιμότητας για τη σύγκλιση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών θέτει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Σερραίων».

 

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η κα Αριάδνη Παπαφωτίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι με κανέναν τρόπο –και παρότι ενημέρωσε αρμοδίως- δεν έλαβε έγκαιρα και εμπρόθεσμα ούτε την πρόσκληση,

ούτε και τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίσθηκε για σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει πως η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συμβούλους τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την συνεδρίαση.

 

 Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών
κ. Βασίλειο Κατιρτζόγλου
κ.κ. Δήμαρχο Σερρών, μέλη του ΔΣ
Σέρρες 29/7/2020


κ. Πρόεδρε

Διαμαρτύρομαι έντονα για το γεγονός οτι με κανέναν τρόπο –και παρότι ενημέρωσα αρμοδίως- δεν έλαβα έγκαιρα και εμπρόθεσμα ούτε την Πρόσκληση, ούτε και τις Εισηγήσεις των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίσθηκε για σήμερα 29/7/2020.

Επειδή
1) Είναι αδιανόητο να συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να γνωρίζουμε εγκαίρως και επισήμως ΤΙ θα συζητηθεί και ΤΙ εισηγείται η Δημοτική Αρχή.
2) Ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΔΣ, ορίζει πως: «Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους Συµβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ηµέρες πριν από την συνεδρίαση».
3) Το όποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα επικαλεστήκατε, δεν αποτελεί άλλοθι για την οργανωτική δυσλειτουργία του κορυφαίου αποφασιστικού Οργάνου του Δήμου.
Απόδειξη ύπαρξης λύσης? Μου στείλατε πριν λίγες ώρες από το προσωπικό σας mail όσα προβλέπονται, με απόλυτη επιτυχία.

Ζητώ
1) Να ΜΗΝ πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση και να επαναληφθεί με ορθή τήρηση των προβλεπόμενων.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 7 του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ Σερρών: «Αν κατά τη συνεδρίαση απουσιάσει τακτικό µέλος το οποίο είτε δεν έχει προσκληθεί είτε δεν έχει προσκληθεί εγκαίρως, η συνεδρίαση είναι ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ».

Ευχαριστώ

Αριάδνη Παπαφωτίου
Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων».

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *