Συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων συμπεριλαμβανόταν και το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Βισαλτίας για το έτος 2020, το οποίο είχε αναβληθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικράτησαν οι εντάσεις και οι κραυγές.

Αυτό όμως που κέρδισε τις εντυπώσεις, ήταν η άρνηση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ψηφίσει θετικά στην εισήγηση του θέματος του Τεχνικού Προγράμματος. Συνέπεια αυτού να μην συζητηθεί το θέμα του Προϋπολογισμού του Δήμου του 2020 σε ειδική συνεδρίαση που ακολουθούσε της τακτικής.

Για την ενημέρωση των Δημοτών αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπολίτευση ζήτησε και πήρε αναβολή του θέματος για να καταθέσει, όπως αιτιολόγησε, τις προτάσεις της και να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα.


Παρά την εξέλιξη αυτή όμως, πρώτον, στην συνάντηση που ακολούθησε με πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και δεύτερον ενώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από όσους παραβρέθηκαν, στην συνέχεια κατά την ψήφιση του θέματος επέλεξαν να μην ψηφίσουν τις ίδιες τους τις προτάσεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να κινδυνεύουν να απενταχθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, να μην ξεκινήσουν νέα έργα, να μην υπάρχουν μελέτες για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιηθούν και γενικότερα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Βισαλτίας προς όφελος των δημοτών του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς συμμετείχαμε σε άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο χαρακτήρισαν οι κραυγές και η στείρα αντιπολίτευσης. Το Τεχνικό Πρόγραμμα για άλλη μια φορά δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, άρα αναβάλλεται η εφαρμογή του, αναβάλλεται και ο προϋπολογισμός.


Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μη ψηφίζοντας ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο έρχεται κυρίως από προγράμματα ευρωπαϊκά κινδυνεύουν να απενταχθούν έργα όπως οι παιδικές χαρές, που περιμένουν τα παιδιά, διότι δεν μπορεί η αντιπολίτευση να δεχθεί ούτε τις δικές της προτάσεις.

Και τί εννοώ με αυτό. Τρεις φορές η Δημοτική Αρχή κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων. Κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, όμως μετά δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και μετανιώσανε. Αυτό που αποδείχθηκε τελικά είναι ότι κάνουν μια στείρα αντιπολίτευση και ψηφίζουν «όχι» για το «όχι».

Όταν συμπεριλαμβάνονται λοιπόν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν βρίσκω τον λόγο να λέει «όχι» ακόμα και στις δικές της τις προτάσεις. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την συμπεριφορά.

Δυστυχώς ο τελικός αποδέκτης είναι ο πολίτης. Πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο! Θα πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων! Οι πολίτες μας ανέδειξαν εδώ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να τους υπηρετήσουμε και να λύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα προβλήματά τους.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα, υπομονή και μακάρι να έχουμε και καλή φώτιση.»

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 233