Αυτές είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη και συνήθειες – εστίες κορωνοϊούΜε την έλευση του κορωνοϊού και ειδικά με την αύξηση των κρουσμάτων η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη,  βρέθηκε στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο και εξηγεί πώς θα προστατευτούμε.

 

Άπαντες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από την στιγμή που θα βγουν από το σπίτι τους και θα κινηθούν στο δρόμο, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στον χώρο εργασίας τους.

Οι εστίες κορωνοϊού είναι πολλές, μία από τις βασικές; τα χερούλια της πόρτας.

Μια εξίσου επικίνδυνη εστία μόλυνσης κορωνοϊού είναι τα ασανσέρ.

Καλό θα ήταν να πατάμε τα κουμπιά με τον αγκώνα σε περίπτωση που ξεχαστούμε θα πρέπει άμεσα να απολυμάνουμε τα χέρια μας.


Οι συνήθειες του γραφείου ενδέχεται να είναι κρυφές εστίες κορωνοϊού, αφού απλά πράγματα όπως το να ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο, να σηκώσουμε το τηλέφωνο είναι συνήθειες που κάνουμε μηχανικά.

Το χειριστήριο του κλιματιστικού στους κοινόχρηστους χώρους εργασίας είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζεται από πολλά χέρια.

Τα ασανσέρ, οι κοινόχρηστες τουαλέτες αποτελούν περιοχές που ενέχουν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κρυφές εστίες κορωνοϊού ενδέχεται να υπάρχουν και στο σούπερ μάρκετ με τα κοινόχρηστα καλάθια. Ακόμα και τα ρούχα και τα παπούτσια κρύβουν κινδύνους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικά μαντηλάκια για να τα καθαρίζουμε συχνά αφού ακουμπήσουμε κάτι.


«Όταν πιάνουμε χερούλια, πόρτες διάφορα σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να απολυμάνουμε τα χέρια μας, γιατί έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε τα χέρια στο πρόσωπό μας», σημείωσε.

«Δεν θα βγάλουμε τη μάσκα σε μια τουαλέτα. Καλό θα είναι στους χώρους που πηγαίνουμε να υπάρχουν παράθυρα, είναι πολύ σημαντικό να αερίζονται οι χώροι, ακόμα και τον χειμώνα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το σύστημα υγείας και την πίεση που δέχεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπισθούν όλοι οι ασθενείς, αλλά και στην ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Περιμένουμε τα 40 κρεβάτια επιπλέον που εξήγγειλε ο Υπουργός, και μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα κρεβάτια των Μονάδων σε 1.200. Αν όμως μειώσουμε τα κρούσματα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα», υπογράμμισε.

«Ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερως», σημείωσε για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *