Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: “Θέλει θάρρος η αλήθεια κυρία Παπαφωτίου” (VIDEO)


Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου σχετικά με το θέμα της δανειοδότησης του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

 

Η κόντρα καλά κρατεί με τη δημοτική αρχή να αναφέρει ότι το αυτοκινητοδρόμιο δε μπορεί να λάβει δάνειο με την κυρία Παπαφωτίου να εμμένει στην άποψη της ότι μπορεί.

-Παρέμβαση με γραπτή δήλωση έκανε το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην κα Παπαφωτίου, λέγοντας επί λέξει : Θέλει θάρρος η αλήθεια κυρία Παπαφωτίου.

Το Αυτοκινητοδρόμιο ξεκαθαρίζει ότι η σύναψη δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι αδύνατη και εγκαλεί την κα Παπαφωτίου ότι παρουσίασε εσκεμμένα τμήμα και όχι το σύνολο της απάντησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Συνεπώς, μας ξεκαθαρίστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβητήσεως, ότι είναι αδύνατο να λάβουμε δάνειο από το Τ.Π. και Δανείων.

Το ίδιο ακριβώς βεβαιώνει το Ταμείο και στο με αριθμό 40554/01-06- 2020 έγγραφό του, το οποίο η κυρία Παπαφωτίου παρουσίασε εσκεμμένα ελλιπές, προκειμένου να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις. Το παραπάνω έγγραφο, σας το παρουσιάζουμε, ολόκληρο και αυτούσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι

Ο δήμαρχος Σερρών μάλιστα για το θέμα έδωσε σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση. Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης απευθύνθηκε στην ΚΕΔΕ και η κεντρική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων προσέφυγε όπως φαίνεται στο έγγραφο , στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Η απάντηση λοιπόν του καθ ύλην αρμόδιου φορέα ήταν ότι το αυτοκινητοδρόμιο ΔΕΝ μπορεί να πάρει το δάνειο :ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ : ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ

«το αίτημά σας για δανειοδότηση της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομοι Σερρών Α.Ε ΟΤΑ» δεν δύναται να ικανοποιηθεί καθώς η ως άνω ΑΕ δεν εμπίπτει στους προς δανειοδότηση φορείς του δεσμευμένου τομέα του Τ.Π & Δανείων. Επιπλέον σκοπός των δανείων προς τους ανωτέρω φορείς είναι η εκτέλεση έργων υποδομής ή έργων γενικού συμφέροντος για την περιφερειακή ανάπτυξη της Χώρας καθώς και η εκπόνηση μελετών για την ωρίμανση και εκτέλεση των έργων αυτών, η προμήθεια ή μίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού και η καταβολή αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο εκτέλεσης των παραπάνω έργων».

Παράλληλα , το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενημερώνει ότι:

«Όσον αφορά τη δυνατότητα ένταξης της επιχείρησης στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Φιλόδημος και πάλι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση μέσω αυτού του προγράμματος…»

Και το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στη νέα ανακοίνωσή του , καταλήγει :

Η Διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών, και έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και της κρισιμότητας της καταστάσεως για την εταιρεία, θα ενεργήσει με συνέπεια, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που θα υπάρξει, προκειμένου να τύχει πιθανής ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΣ μέσω του νέου αναπτυξιακού προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», όταν το ανωτέρω πρόγραμμα ανοίξει και ανακοινωθούν επακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης σ’ αυτό.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *