«Είχε υπερβολικό αίσθημα ευθύνης και έλεγε τους ηλικιωμένους παιδιά του»
 
 
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε για το τραγικό περιστατικό με την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο τονίζοντας πως είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, όπου είχαν εντοπιστεί 3 κρούσματα κορονοϊού, έβαλε σήμερα τέλος στη ζωή του προκαλώντας σοκ.
«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πήγα να λιποθυμήσω», ανέφερε αρχικά στο Mega ο Στέλιος Προσαλίκας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης των οίκων ευγηρίας τόνισε: «Είχε υπερβολικό αίσθημα ευθύνης. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία.
Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους. Σκεφτείτε ότι δεν τους έλεγε ηλικιωμένους αλλά παιδιά. Έλεγε “πάω στα παιδιά μου”».
Ο κ. Προσαλίκας τόνισε επίσης ότι: «Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες.
Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα, έπαιρνε μέτρα στο άλλο άκρο. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης».

«Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος»

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση με την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, στο οποίο εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, με τον οίκο ευγηρίας να ενημερώνει για το θλιβερό γεγονός.
To γηροκομεία «Νέα Θάλπη» με ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως δυστυχώς, το πρωί της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, η ψυχή της Νέας Θάλπης.
Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες του στη Νέα Θάλπη, αισθανόμαστε βαθύτατη οδύνη για τον αδόκητο χαμό του.
Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος, γιος και φίλος, υποδειγματικός επιστήμονας, εξαίρετος επαγγελματίας.
Tο κενό που αφήνει πίσω του δεν αναπληρώνεται…».
https://www.facebook.com/nea.thalpi/posts/3393099877448795
 
Πηγή newsbeast.gr

Views: 26