Βίτσας: Θα δημιουργηθούν τρία νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα

Από την 1η Αυγούστου 2018 θα ξεκινήσει να ισχύει το μέτρο της επιστροφής προσφύγων και μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα με βάση τη διμερή συμφωνία Αθήνας-Βερολίνου, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

 

 

Kompoloi
elections
NIKOS ZAPARAS
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο κ. Βίτσας είπε πως με τη σειρά της η Γερμανία δέχτηκε να «ξεπαγώσει» περί τις 2.000 επανενώσεις οικογενειών.

 

Θα δημιουργηθούν δε, και τρία νέα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά που σηκώνουν το μεγάλο βάρος του προσφυγικού.

 


Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου μπορούν να γίνουν επιμέρους συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

«Εμείς προχωρήσαμε και κάναμε μια συζήτηση πάνω σε πέντε σημεία, στα οποία καταλήξαμε σε συμφωνία» είπε ο κ. Βίτσας και παρέθεσε τα πέντε σημεία:

 

Πρέπει να ακολουθηθεί ο ευρωπαϊκός δρόμος

 

Πρέπει να βοηθηθούν οι χώρες πρώτης υποδοχής αλλά και οι βασικές χώρες προορισμού

 

Αν υπάρχει κάποια καινούργια κρίση, σαν του 2015, θα πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα

 

Από 1η Αυγούστου 2018 ενεργοποιούνται οι διαδικασίες Δουβλίνου

 

Τα αιτήματα των επανενώσεων οικογενειών από Ελλάδα και Ισπανία, που έχουν γίνει δεκτά από τη Γερμανία, και έχουν παγώσει στην υλοποίησή τους θα αρχίσουν να υλοποιούνται

 

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Γερμανία θα προχωρήσει τώρα σε 2.000 επανενώσεις οικογενειών ενώ με βάση τη διμερή συμφωνία στην Ελλάδα θα επιστρέφουν περί τους 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες τον χρόνο.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *