Σταθερή αλλά σοβαρή συνεχίζει να είναι η κατάσταση της υγείας του 14χρονου που κατέρρευσε στο γήπεδο στα Μουδανιά Χαλκιδικής και οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Ο νεαρός που έπαθε ανακοπή την περασμένη Πέμπτη την ώρα της προπόνησης καταρρέοντας στο γήπεδο, μπροστά στα μάτια προπονητών και συμπαικτών του, σώθηκε χάρη στην ύπαρξη ενός απινιδωτή, ο οποίος βρίσκεται για κοινή χρήση στον φούρνο της κοινότητας.

Το πώς βρέθηκε ο πολύτιμος απινιδωτής στον φούρνο της κοινότητας, αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου μιλώντας στο Mega.


Ο Στέλιος Ευγενίου, ιδιοκτήτης του φούρνου, αναφέρε πως πριν από 4 χρόνια ένα μέλος της οικογένειάς του χρειάστηκε εξειδικευμένη καρδιολογική εξέταση και αποφάσισε να κάνει δώρο στην κοινότητα έναν απινιδωτή, ο οποίος εν τέλει έσωσε τη ζωή του 14χρονου και ο οποίος βρίσκεται για κοινή χρήση στο κατάστημα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών, ο 14χρονος είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που όμως δεν είχαν δείξει κάποιο πρόβλημα.

Από την πλευρά της η Ευγενία Χριστοφορίδου, η γιατρός του Κέντρου Υγείας Μουδανίων, πρόσθεσε ότι το παιδί δεν είχε κάποιο βέβαιο διαγνωσμένο πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι όλα τα παιδιά στις ακαδημίες έχουν κάνει σχετικές εξετάσεις. Συμπλήρωσε ακόμα, ότι για κάποιο λόγο ο 14χρονος έκανε κάποια αρρυθμία.

Όπως είπε η γιατρός στο Mega, «σε τρία λεπτά ήμουν στο γήπεδο όπου διαπιστώθηκε καρδιακή ανακοπή, και είπαμε σε έναν γονιό να φέρει τον απινιδωτή που ξέραμε ότι υπάρχει διαθέσιμος στο κατάστημα και κάναμε ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει ο απινιδωτής».


πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 42