Ο κορυφαίος Έλληνας των υψηλών εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης, θα είναι ο μεγάλος απών του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο δεν του επιτρέπει να πάρει το «πράσινο φως» της συμμετοχής στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από μια θλάση, η οποία, παρά τις όποιες συντονισμένες και συνεπείς προσπάθειες έχουν γίνει, δεν έχει υποχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δουβαλίδης είναι ένας από τους συνεπέστερους αθλητές στο… ραντεβού με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι έχει 13 νίκες στην κατοχή του στην ιστορία του θεσμού.

«Φαίνεται τελικά πως η περιπέτεια που πέρασα με τον κορονοϊό μου άφησε κι άλλα κατάλοιπα. Έχω μία θλάση που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό. Πιστεύω πως το μυϊκό μου σύστημα έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι νόσησα. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζω την δουλειά και να κάνω υπομονή» είπε ο Δουβαλίδης, που είναι ένας από τους αθλητές που όχι μόνο νόσησε από την covid-19, αλλά ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τα συμπτώματά της. «Επανέρχομαι δύσκολα, ωστόσο ευελπιστώ πως θα καταφέρω να κάνω κάποιους καλούς αγώνες μέσα στον Ιούνιο. Δυστυχώς μέσα σε αυτούς δεν θα μπορούσε να είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση στην οποία χαίρομαι πολύ να συμμετέχω».

Ο Δουβαλίδης, με βάση το ranking που αφορά στις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκεται στην 28η θέση στα 110μ εμπόδια με δικαίωμα συμμετοχής σε 40 αθλητές. Έτσι παρά το πρόβλημα τραυματισμού που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε διοργανώσεις, συνεχίζει και διατηρεί πολλές πιθανότητες συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. «Ο στόχος μας είναι το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Ελπίζω πως όχι μόνο θα καταφέρω να είμαι παρών, αλλά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» κατέληξε ο Δραμινός αθλητής, που μετρά ήδη συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις (2008, 2012, 2016).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.