- Διαφήμιση -

Χάνεται η καλλιέργεια τεύτλων από τον νομό Σερρών (video)

Χάνεται η καλλιέργεια τεύτλων από τον νομό Σερρών

Δεν θέλουν να ακούσουν για παραγωγή τεύτλων οι τευτλοκαλλιεργητές των Σερρών, οι οποίοι βλέπουν την σοδειά τους να σαπίζει μέσα στα χωράφια ή σε χώρους συγκέντρωσης αφού η βιομηχανία δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τους τόνους τεύτλων.

Οι ίδιοι ακόμη και σήμερα όπως υποστηρίζουν περιμένουν την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης. 

Πεισματικά αρνούνται όχι απλά να καλλιεργήσουν αλλά και να συζητήσουν το θέμα της νέας παραγωγής τεύτλων καθώς όπως τονίζουν οι τευτλοκαλλιεγητές στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και στην Ελένη Μωραϊτη. Οι Σερραίοι παραγωγοί βλέπουν την καλλιέργεια τους να σαπίζει μέσα στα χωράφια τους ή και σε χώρους συγκέντρωσης μιας και η Βιομηχανία δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την παραγωγή και στους ίδιους να μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εργοστάσιο των Σερρών.

Τα 20 λεπτά του ευρώ με τα οποία αποζημιώνονται για τον τόνο τεύτλων που δεν πηγαίνουν για ζάχαρη, οδηγούν τους Σερραίους παραγωγούς σε αδιέξοδο και ουσιαστικά καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους  τα τεύτλα που θα τους εξασφάλιζαν το ετήσιος εισόδημα της οικογένειά τους.

Κι αν φαντάζει περίεργο ότι η ΕΒΖ δεν υφίσταται μεν άλλα έχει διοίκηση δε που μάλιστα ακριβοπληρώνεται τότε πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι τευτλοπαγωγοί δεν έχουν εισπράξει την συνδεδεμένη της καλλιέργειας με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στην ίδια πάντα εκπομπή παρενέβη ο παραγωγός κύριος Κυριανάκης, ο οποίος τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στην καταστροφή της παραγωγής του θάβοντας τα τεύτλα σε λάκκους, τα οποία σήμερα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της ΣΕΡΚΟ.

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version